Gianluigi Buffon'dan PSG Açıklaması: ''Ayrıldığıma Pişmanım''

Ali Bozkurt
21.03.2023 - 16:39 | Son Güncellenme: 21.03.2023 - 17:05

İtalya Ligi Serie B ekiplerden Parma forması giyen Gianluigi Buffon, Fransız devi Paris Saint Germain'den ayrılması hakkında açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Gianluigi Buffon'dan PSG Açıklaması: ''Ayrıldığıma Pişmanım''

AJANSSPOR HABER

İtalyan dünya yıldızı kaleci Gianluigi Buffon, Fransız devi PSG'de forma giydiği döneme dair açıklamalarda bulundu. Buffon, PSG'den ayrıldığı için pişman olduğunu dile getirdi. Detaylar...

Başladığı yere döndü

Futbol kariyerine İtalya ekiplerinden Parma'da başlayan tecrübeli kaleci 1995 yılında ilk resmi formasını giymişti. Buffon, ardından Juventus'a transfer olmuş ve 17 sene Siyah-Beyazlı ekibin formasını giydi. 17 yıl sonra takımdan ayrılarak Fransız ekibi PSG'ye transfer olmuş ve 1 sene formasını giymişti. Fransız ekibinden ayrılarak tekrardan Parma'ya 2021 yılında transfer oldu.

''Pişmanlık yaşıyorum''

PSG'den ayrıldıkran sonra Parma'ya transfer olan 45 yaşındaki tecrübeli kaleci Buffon, ''PSG, kariyerimin en iyi deneyimi oldu. Mega bir takımda oynuyordum ve teknik olarak daha önce oynadıklarımdan çok daha güçlü bir takımdaydım. PSG'den ayrılmak hayatımın en büyük hatası oldu, ayrılarak 10 milyon eurodan vazgeçtim.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Gianluigi Buffon'un futbolu bırakmaya niyeti yok! İki yıllık imza!
Habere Git

500 maç gol yemedi

Gianluigi Buffon, resmi kayıtlara göre profesyonel kariyerinde 500 maçta kalesini gole kapatan ilk file bekçisi oldu.  Buffon kariyeri boyunca Juventus'ta 322, Parma'da 92, PSG'de 9 ve İtalya Milli Takımı'nda 77 kez olmak üzere toplam 500 kez kalesini gole kapatmayı başardı.

Seri B Puan Durumu

Senin için hazırladığımız haberler