Fenerbahçe - RAMS Başakşehir: 4-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
28.09.2023 - 21:34 | Son Güncellenme: 28.09.2023 - 22:05

Süper Lig'de Fenerbahçe, RAMS Başakşehir'i konuk ettiği maçı 4-0 kazandı ve liderliği Galatasaray'ın elinden aldı. Maç sonucu, goller ve yazılı özet...

Fenerbahçe - RAMS Başakşehir: 4-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 3'üncü hafta erteleme maçında Fenerbahçe, RAMS Başakşehir'i konuk etti. Sarı-Lacivertliler, hızlı başladığı maçı, ilk 20 dakikada bulduğu gollerle kopardı. İlk yarıyı 3-0 önde tamamlayan Kanarya, 80'de son sözü söyledi. Fenerbahçe mücadeleyi 4-0 kazandı.

Fenerbahçe hiçbir kulvarda kaybetmedi

Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-Lacivertliler, 8'de 8 yapılan 2009-2010'dan sonra ilk kez 2023/24 sezonunda çıktığı 6 Süper Lig maçında da kazanmayı başardı. Puanını 18'e yükselten Fenerbahçe, maç fazlasıyla lider olan Galatasaray'dan 1'inci sırayı aldı. Ayrıca Kanarya, tüm kulvarlarda çıktığı toplam 13 maçta da galip geldi.

İlk kez Başakşehir'e ilk yarıda 3 attı

Fenerbahçe, ilk yarıdaki oyunuyla Başakşehir'e ne oyun kurma ne de tehlikeli olma şansı tanıdı. Erken bulduğu gollerle de iyice coşan ve taraftarını coşturan Sarı-Lacivertliler, devreye 3-0 önde gitti. Kanarya, Süper Lig tarihinde ilk kez Başakşehir ile oynadığı bir maçın ilk yarısında üç gol attı.

İlgini Çekebilir
Çağdaş Atan acil durum planına geçti!
Habere Git

Gol perdesi erken açıldı

Fenerbahçe, henüz 5'inci dakikada öne geçti. Sol kanattan Szymanski'nin kullandığı kornerde ceza alanı sağ çaprazına doğru gelen topu Djiku kafayla içeri çevirdi. Savunmanın istediği gibi uzaklaştıramadığı topu yeniden önünde bulan Djiku sağ ayağının üstüyle uzak köşeye gelişine müthiş bir vole vurdu ve ağları buldu.

5 dakika sonra bir gol daha!

Fenerbahçe ilk 10 dakikada 2 farkı yakaladı. Kendi yarı alanından kısa paslarla iyi çıkan Fenerbahçe'de sağ çaprazdan içeri sokulan İrfan Can Kahveci'nin arka direğe kestiği topu Dusan Tadic indirdi, Edin Dzeko'dan önce araya girmek isteyen Duarte'nin ters dokunuşuyla Volkan Babacan'ın altından geçen top ağlarla buluştu.

20'de fark 3 oldu!

Fenerbahçe, 20 dakikada skoru 3-0 yaptı. RAMS Başakşehir savunması çıkarken hata yaptı. Ceza sahası önünde Başakşehir savunmasının hatasıyla topu kapan Sebastian Szymanski, ceza yayında sol ayağıyla düzgün bir vuruş yaptı. Szymanski'nin vuruşu, sağ köşeden ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Kartal, yıldız oyuncunun kaburgasında ezilme olduğunu duyurdu!
Habere Git

Çağdaş Atan'dan erken müdahale

RAMS Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, takımı Kadıköy deplasmanında ilk 20 dakikada 3-0 geriye düşünce erken oyuncu değişikliğine gitti. Konuk ekipte 30'uncu dakikada Piatek ve Pelkas kenara gelirken Keny ve Figueiredo oyuna dahil oldu. Eski takımına karşı mücadele eden Pelkas yedek kulübesine otururken Piatek'in direkt soyunma odasına gitmesi dikkat çekti.

Son söz Szymanski'den

Fenerbahçe farkı 4'e çıkardı. Szymanski, kendisinin 2, takımının ise 4'üncü golünü attı. 80'inci dakikada ceza sahası içine yapılan ortada Michy Batshuayi topu Sebastian Szymanski'nin önüne indirdi. Szymanski, boş kaleye topu gönderdi.

Senin için hazırladığımız haberler