Bülent Akay'dan önemli açıklamalar

29.11.2015 - 17:36 | Son Güncellenme: 29.11.2015 - 17:36

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, 2016'da ilk kez aynı yıl içinde hem erkekler hem de kadınlar dünya şampiyonalarının Türkiye'de düzenleneceğini söyledi.

Akay, Süper Lig'e Yükselme Batı Grubu'nda İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Zeytinburnu Belediyespor arasında İzmir Buz Sporları Salonu'nda oynanan maç öncesi düzenlediği basın toplantısında, bu sezon ilk kez uyguladıkları sistemle beşer takımın katılımıyla Batı ve Doğu gruplarında Süper Lig'e yükselme maçlarının oynandığını dile getirdi.

Gruplarında ilk 3 sırayı alacak ekiplerin Süper Lig'i oluşturacağını, diğer ikişer takımın ise 1. Lig'de yer alacağını kaydeden Akay, şöyle konuştu:

"Bugünkü maçlardan sonra yükselme grubu mücadelesini tamamlayacağız. Aralık ayının ortasından itibaren Süper Lig başlayacak. Bugünkü maç Türkiye'de ilk defa web tv'den canlı yayınlanacak. Kadınlar ligimiz devam ediyor, şubat ayında milli takımımız dünya şampiyonasına katılacak. 2016'da ilk kez aynı yılda hem erkekler hem de kadınlar dünya şampiyonaları Türkiye'de düzenlenecek. 2016 Erkekler Dünya Şampiyonası 3. kademe maçları 31 Mart-9 Nisan 2016'da İstanbul'da, Kadınlar 2. kademe B Grubu maçları da 29 Şubat-6 Mart 2016'da Ankara'da yapılacak."

Kadın Milli Takımı'nın bugünden itibaren İstanbul'da kamp gerçekleştireceğini ve Güney Afrika ile hazırlık maçı yapacağını belirten Akay, milli takımın daha sonra da Almanya'da çalışacağını kaydetti.

Akay, Erkekler Süper Lig maçlarının 2 televizyon kanalı tarafından canlı yayınlanacağını sözlerine ekledi.

- Tursos, takım çalıştırmak istiyor

Buz Hokeyi Federasyonu'nun davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Koç Üniversitesi maçını da izleyen Alman antrenör Udo Tursos, Türkiye'de takım çalıştırmak istediğini söyledi.

Kalecilik geçmişi de bulunan ve Kolner Haie takımında profesyonel olarak 7 sene forma giyen Tursos, aynı zamanda uluslararası hakem olarak da görev yaptı. Udo Tursos, Almanya'da hakem olarak yönettiği 2 bin dokuz maçla da kırılması zor bir rekorun sahibi durumunda bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler