Bülent Korkmaz: "Letonya en zor maçımız"

29.03.2021 - 15:27 | Son Güncellenme: 29.03.2021 - 15:32

Bülent Korkmaz, A Milli Takım'a güvenini dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, “Niye Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda yarı final, final olmasın. İnşallah yarınki maçı da kazasız belasız atlatacağız” dedi ve önemli bir uyarıda bulundu. İşte detaylar…

Bülent Korkmaz: "Letonya en zor maçımız"

AJANSSPOR-HABER

Türk futbolunun unutulmaz savunma oyuncularından teknik direktör Bülent Korkmaz, A Milli Takım'ın bu kadrosuyla 3-4 büyük turnuvada yer alacağına inandığını söyledi. AA’ya konuşan Korkmaz, "Bu başlangıç benim için tesadüf değildi, ben bu oyuncuları Lucescu zamanından beri takip ediyorum. Şenol hocanın çok büyük katkısı var. Bu takımı 3-4 sene önce oluşturan Lucescu'yu da tebrik etmek gerek” dedi.

Korkmaz, “Bu milli takım, 3-4 büyük turnuvada yer alır. Dünya Kupası'na gideceğimize inanıyorum. Çok iyi ve yetenekli oyuncularımız var. Milli takım çok iyi durumda, onlarla gurur duyuyorum, çok takdir ediyorum. Niye Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda yarı final, final olmasın" ifadelerini kullandı. 

"2002 ruhuna ihtiyaçları yok"

Deneyimli çalıştırıcı şunları söyledi: “A Milli Takım’da 2002 ruhuymuş gibi sözlere katılmıyorum. Bu çocukların kendi ruhu var, başka bir şeye ihtiyaç yok. İnşallah yarınki maçı da kazasız belasız atlatacağız. Letonya ile en zor maçımızı oynayacağız. 

Oyuncuların böyle maçlara öncelikle zihinsel olarak hazırlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle taktik hazırlıktan çok zihinsel hazırlık önemli. Orada genç yaşta ama çok tecrübeli oyuncular var, onların o bilinçte olduğuna eminim. İnşallah ters bir sonuçla karşılaşacağımızı düşünmüyorum. 

"Bizde Avrupa'da oynayan yoktu"

Bizim zamanımızda oyuncuların neredeyse hepsi Türkiye'de oynuyordu. Avrupa'da 2-3 kişi vardı. Şimdi çoğu yurt dışında demek ki bizim ülkemizde o potansiyel var, o potansiyeli çıkarabilecek eğitmenler gerek. 

"Bir tek Galatasaray"

Maalesef o seviyede değiliz. Bir tek Galatasaray çıkarmaya çalışıyor. Ozan Kabak bunun en iyi örneği. Türk futbolcular, Avrupa piyasasına göre bonservis olarak çok ucuz. Göreceksiniz önümüzdeki sezon 3-4 Türk oyuncu daha Fransa'ya gidecek. 

"Uğurcan'a 'Avrupa çapındasın' dedim"

Uğurcan'a geçen sene Konyaspor ile Trabzonspor'u 4-3 yendiğimiz maçta, 'Avrupa'nın en iyi kalecilerinden birisin' demiştim. Çok beğendiğim bir kaleci. Çağlar'ı söylemeye gerek yok, Zeki kendini geliştirdi. Umut, Bursa ligden düştü ona rağmen gitti, o da çok iyi. 

"Futbolcularımıza saygı duyuluyor"

Ozan Kabak çok iyi oynuyor. Kaan, Alman disipliniyle çok farklı. Merih inşallah iyileşir. Hepsi Avrupa'da bilinen, değerli oyuncular. Saygı duyuluyorlar. O performansı verdikleri için tüm oyuncular, hocalar saygı duyuyor. Onların da güveni artıyor, çok doğru yoldalar."

Senin için hazırladığımız haberler