Bülent Korkmaz: 'Türkiye’de teknik direktör olmak çok zor'

02.04.2019 - 22:19 | Son Güncellenme: 02.04.2019 - 19:21

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Bein Sports’a özel açıklamalarda bulundu.

İkinci devrede yaşanan düşüşün sebeplerini anlatan Korkmaz, Kırmızı-Beyazlı taraftara övgü yağdırdı.

Antalyam.com'da yer alan haberde; Bülent Korkmaz, Tarık Çamdal transferi ve Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında konuştu. 

Bülent Korkmaz’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Şanslı bir teknik direktörüm, şanslı oyuncularım var. Burada her şey çok güzel. Çalışmalar iyi geçiyor. 3 hafta belki uzun bir ara oldu ama bazı şeyleri gözden geçirmek için fırsat oldu. Milli takıma giden oyuncularımız vardı.

“Devre arası tam kadro çalışamadık”

Başkanımız devre arasında kendi otelini bize açtı. Çok iyi çalıştık ama sakatlanan oyuncuların olması, devre arasında oyuncuların gitmesi ve gelen oyuncuların geç gelmesi sebebiyle tam kadro çalışamadık. Sezon başında böyle bir sıkıntı yaşamamıştık. Oyun olarak da istediğimizi yapamadık. Rizespor maçıyla beraber oyun olarak da iyi olmaya başladık. Farklı mağlup olduğumuz maçlarda bile iyi oynadık. Şu an takım olarak iyi durumdayız. Umarım son 8 haftayı en güzel şekilde geçiririz.

“Kırılma anları lehimize olmadı”

Deplasman oyunu ile kendi sahamızda oynadığımız oyun farklı. Aslında deplasmandaki oyunu hep oynamak istiyorum. Ancak kırılma anları bazen lehinize olmuyor. Kendi sahamızda daha baskılı olmak istiyoruz ama o baskıyı tam kuramadığımız için rakip takımlar istediğini alabiliyor. Kırılma anları bizim lehimize dönmedi. Önemli olan oyun olarak istikrarı sürdürmektir. Takım halinde oynadığımız her maçı kazanıyoruz ya da kaybetmiyoruz. Skora göre kopmalar da oluyorum. Umarım bundan sonra böyle bir şey olmaz.

“Mustafa Denizli’ye saygı duyuyorum”

Futbol hayatımda böyle bir puan durumu görmedim. Takımlar güçlenirken oyun olarak da güçleniyor ve bir birine yakın takımlar oluyor. Rizespor, ikinci yarıda yaptığı 6 transferle çıkış yakaladı. Oyuncuların lige bakış açısı, teknik direktörlerin çalıştırma analiz kısmı da daha gelişti.

Mustafa Denizli’ye çok saygı duyuyorum. Cesareti gösterip 18 yaşında beni Avrupa kupalarında oynatmasından dolayı bugün de ben genç oyunculara şans veriyor olabilirim. Türk futboluna çok güzel şeyler gösterdi. O’nunla karşılaşacak olmak beni heyecanlandırıyor. Fatih Terim, Şenol Güneş ve Lucescu gibi Mustafa Denizli’den de çok şey öğrendim.

Tarık Çamdal transferi

Tarık Çamdal, Eskişehir’de çok iyi bir dönem geçirdi ve Galatasaray’a transfer oldu. Alırken onu oynatmak istiyordum, ancak 1.5 sene takım antrenmanı yapmadığı için sorun yaşadı. Yavaş yavaş onu hazırlamak istiyorum. Bir şansı hak ediyor. Sakatlanmasaydı, şimdiye kadar oynamış olacaktı. İnşallah şansı yakalar ve tekrar futbolla bütünleşir.

“Türkiye’de teknik direktör olmak çok zor”

Teknik direktörlük çok zor. Futbolcuyken sadece kendinden sorumlusun. Kötü oynarsan kenarda oturabilirsin. Türkiye’de maalesef saha dışı ve saha içiyle uğraşıyorsunuz. Başarılı olmak için de uğraşıyoruz. Teknik direktörlük Türkiye’de çok zor.

“Futbolcu üretemiyoruz”

Yabancı konusuna gülüyorum. Yabancı kontenjanını koyacaksanız altyapıdan oyuncu yetiştireceksiniz. Hollanda, futbolcu üretiyor. Biz üretemiyoruz. Bizde sokak futbolu kalmadı. Bunları geri getirmemiz lazım. Yabancıya takılmayalım. Ozan Kabak, Merih, Cengiz, Çağlar… Bunlar bizim çocuklarımız. Potansiyel var, önemli olan altyapı. Bunun her şeyiyle ilgilenmemiz lazım. Ben buraya gelirken hedefim genç oyunculardı. Ben gidecek gibi düşünmemeliyim, kalacak gibi düşünmeliyim.

“İnanılmaz bir taraftarımız var”

Antalya, çok güzel bir şehir. Antalyaspor taraftarı da çok özel. İnanılmaz bir taraftarımız var. Stadın ağzına kadar dolması lazım. Ancak dolmasa bile dolmuş gibi destek vermeleriyle başarı elde edilebilir. Başarıyı yakalaması gereken bir şehir ve kulüp, bunu da hak eden bir taraftar var.

“Unutulacak birisi değilim”

Hayatım Galatasaray’da başladı. Galatasaray maçından sonra bir arkadaşımız, Galatasaray taraftarı seni unutmadı dedi. Unutulacak birisi değilim. Her başarıda ben de oradaydım. Futbol nankör değil. İnsanlar nankör. Taraftar bu desteği veriyorsa demek ki doğru işler yapmışım. Kötü oynadığım dönemler oldu.

Her şey Başakşehir’in elinde. Başakşehir kaybederse Galatasaray’ın yakalama şansı var. Galatasaray’ın kendi evinde oynadığı maçta her şey ortaya çıkacak. Abdullah Avcı ve ekibi 3 senedir bunu kovalıyordu. Her şeyin planlı olduğunu düşünüyorum. Son 2 yıldaki baskı onları çok yıprattı, ancak şimdi tecrübeliler. Bunu kullanabilirlerse büyük avantaj Başakşehir’de.

Senin için hazırladığımız haberler