Bülent Korkmaz'dan transfer ve yabancı kuralı açıklaması

22.08.2019 - 00:17 | Son Güncellenme: 22.08.2019 - 00:17

Antalyaspor teknik direktörü Bülent Korkmaz sezonun ilk maçı, transfer süreci, altyapı ve takım hakkında A Spor'a açıklamalarda bulundu.

Korkmaz'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Sezonun ilk haftası...

Güzel bir sezon geçmesini diliyorum, sakatlanmadan hiçbir oyuncunun fair play içinde futbolun güzellikleri dolu bir sezon diliyorum. Deplasmanda güzel başladık. Atmosferi gerçekten zor olan iyi bir oyun iyi bir mücadele ve 3 puan aldık. İlk defa Süper Lig'de oynayan 2 tane oyuncu oynattık. Bu da bizi son derece memnun ediyor. Genç oyunculara şans veriyoruz. Onların oynmasıyla beraber iyi de bir oyun çıkardılar. İnşallah Antalyaspor'un geleceği daha iyi olacağını umuyorum.

Sürpriz sonuçlar hakkında...

Sürpriz dememek lazım. Kim oyun sistemini, düzenini ve takım halinde oynuyorsa hangi takım koşuyorsa hangi takım beraber oynuyorsa o takım daha başarılı oynuyor. Bunu yapan her takım kazanıyor. Bunu yapanlardan bir tanesi de biziz.

Denizlispor maçı hakkında...

İyi oynadılar, takım halinde oynadılar ve yetenekli oyuncular var. O yetenekleri oyuncuları kullanıp maçı kazandılar. Seyirci cosşkusuyla beraber de onların oyun coşkusuna sevk etti. Zorlu ir maç olacak. Kontratağı çok iyi uyguluyorlar. Her maç zor geçecek. Bizim için ne kadar zorsa onlar içinde öyle. Taraftarımızla buluşacağız. Onların coşkusuyla iyi mücadele ve kazanmak istiyoruz.

Yabancı kuralı hakkında...

Bu kadar yabancı sayısı üzerinde durmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Siz üretmedikten sonra, siz altyapınıza değer vermedikten sonra, oyuncuların eğitimler, hoca ğitimi, saha eğitimi, insani vermedikten sonra yabancıyı konuşmanın anlamı yok. Ben onlarda o yeteneği gördüğüm için, o mücadeleyi gördüğüm için oynatıyorum. Görmesem oynatmam. Gençlerin önünü açabilmemiz için altyapı hocalarına değer vememiz lazım artı oyunculara değer vermemiz lazım.Biz bir başlangıç yaptık Ali Şafak ve babası ile. Onlar gerçekleştiriyor. Bu yapılanmayı yapıyoruz. Bu kolay olmayacak. 2 sene içerisinde buradaki hedefim 5-6 tane ilk 11'de oynayacak altyapı oyuncusu yaratmak.

Transferler...

Teknik direktörlerin hemen hepsi transfer ister. Bende dahil. Değeri ne kadar yüksek oyuncu olursa takımda daha iyi yerlere gelir. Özellikle TFF takımları denetleyeceğini ve bunların sıkışacağını söylemişti. Yönetim elinden geleni yapıyor. 3 mevkiye yapmamız lazım. Çalışmalar devam ediyor. İnşallah transfer sezonu kapanmadan onları da alırız.

Bu sene hedefiniz ne?

Maç kazanmak. Puan ve sıralama diyemem. Geçen sezonki o süreci iyi atlattık diyebilirim. Bu sene de var bu süreç. Önümüzdeki 2 sene zor geçecek.
Ne zaman üretmeye başladığımız zaman o zaman Antalyaspor taraftarına ve kulübün istediği hedeflere daha kolay ulaşacağını düşünüyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler