Bülent Uygun'dan çarpıcı sözler: "Barcelona ve Sevilla takipte"

26.11.2019 - 16:25 | Son Güncellenme: 26.11.2019 - 18:27

Bülent Uygun'dan çarpıcı sözler: "Barcelona ve Sevilla takipte"

İstikbal Mobilya Kayserispor teknik direktörü Bülent Uygun, yeni takımındaki hedeflerini anlattı. Kurumsal kimliğin kulüplere olan katkısını anlatan Bülent Uygun, kadro dışı kararları, Adebayor’un sosyal medyaya düşen eğlence görüntüleri ve Beşiktaş maçı hakkında konuştu. Ayrıca deneyimli teknik adam, Emre Demir ve Lung için ise, ”Sevilla ve Barcelona takipte. Avrupa’dakiler takip ediyor da Türkler takip etmiyor” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Bülent Uygun’un flaş sözleri şu şekilde:

Bülent Uygun: "Berna Hanım'ın gelmesiyle rüzgar lehimize döndü, bir devrim peşindeyiz"

Biz zor şartlarda teklif geldiğinde hayır demedik. Ekonomik olarak da beklentisiz bir şekilde buraya geldik. Yönetim kongre kararı aldı. Süreç daha da zorlaşmış oldu. Türkiye’de ilk kadın başkan Berna Hanım’ın gelmesiyle rüzgar bizim lehimize döndü. Bundan önceki sponsorlar 1 verirken, bir kadın elinin futbola değmesi gerektiğini söyleyen insanlar varken destekler daha da yükseldi. Elbirliğiyle çalışıyoruz. Kendi bilgilerimizi aktarıyoruz. Sportif Direktörümüz, yöneticilerimiz proje üretiyor. Hep beraber bir devrim yapma derdindeyiz. Şimdilik iyi gidiyor. Biraz zamana ihtiyacımız var.

Kadro dışı kalan futbolcular hakkında: "Aldığınız paranın karşılığını vermek zorundasınız"

Takım içinde problemler var. Çözmeye başlıyorum. 3 kişi kadro dışı kaldı. Takımda olup da kronik sakatlığı olan bir ismi Tavares’i kadro dışı bıraktık. Ntep’i kadro dışı bıraktık. Bilal kardeşimizi de seyircilerle yaşadıkları sebebiyle kadro dışı bıraktık. Bu bir nevi diğer futbolculara mesajdı. Bu armaya gerekli hizmeti yapmazsanız olmaz demekti. Aldığınız paraların karşılığını vermek zorundasınız. Bu takımın düştüğü durumun sebebi bizlersek, kaldırması gerekenler bizleriz dedik. Bunu yapmak istemeyenler gidebilir. Yönetim de tam destek veriyor. Bu işi nereye varır, hep beraber göreceğiz. Devre arasında radikal kararlarımızı net şekilde alırız.

Bülent Uygun: "Kulüpler kurumsal yönetilmemenin acılarını çekiyor"

Takımın ekonomik olarak durumuna da bakıyoruz. 400-500 bin bandına çekmeye çalışıyoruz. Gençleri bulmak ve oynatmak adına da çalışıyoruz. Gençleri eğitip bir yerlere getirmek gibi bir mantıkla hareket ediyoruz. Kısa vadeyle birlikte uzun vadeli de planlar yaparak Kayserispor’u hak ettiği yere getirmeye çalışıyoruz. Tabi ki bizim görevimiz teknik direktörlüktür. Sivasspor’da bir kurumsal yapı kurmuştuk. Sivasspor 10 senedir bunun keyfini yaşıyor. Plan, proje yapmamıza rağmen başka kulüpler de iyi planlamalar yapmadı. Bunlar da oldu. Gaziantep’te sıkıntılar yaşandı. Ciddi sıkıntılar yaşadık. O dönem ben de pes ettim. İçim kan ağlıyor desem yeridir. Kulüpler kurumsal yönetilmemenin acılarını çekiyor. Doğru yönetilen kulüpler ise meyvesini, karşılığını alıyor.

Bülent Uygun: "Kurumsallık her zaman lazım"

Sivasspor’da sportif direktörlük yaptım. Stadın açılışı, cami yaptırmak, cemevi yaptırmak gibi süreçler yaşadık. Siz bir mücadele verirseniz futbolcu da destek oluyor. Böyle bir kurumsallık her zaman lazım. Berna Hanım ile de konuştuk. İlkokul ve anaokul karışımı bir şey yapalım ve oradan gelir elde edelim dedik. Kayseri turizm ve ticaretin merkezi. Reklam gelirlerini Türkiye’ye yayma çalışmaları yapıyoruz.

Bülent Uygun: "Başkanların yüzde 95'i futboldan anlamıyor"

Başkanların yüzde 95’i futboldan anlamıyor. Ama hiçbiri kendi camiasından, sistemi kurabilecek olan, kurumsallığı yönlendirebilecek danışmanları yanına almıyor. Buna en büyük takımlar da dahil. Bu mantığı değiştirmek gerek. Kayserispor gibi bir camianın yeri Şampiyonlar Ligi. Oraya oynaması lazım. Her sene Avrupa’ya oynayacak bir kulüp olması lazım. Ben gelene kadar galibiyeti yoktu. Ben geldikten sonra da bir galibiyet almış durumdayız.

Adebayor'un sosyal medyaya yansıyan eğlence görüntüleri...

Futbolcumuz eğlenceye gidebilir. Ama kulübünü rencide etmeyecek şekilde hareket etmesi gerekir. Adebayor dünya çapında bir yıldız. Çok karakterli, iyi bir çocuk. Çalıştığım önemli figürlerden biri. Kendisiyle konuşmadım. İzin gününde yaptığı şeye karışmıyorum. Ama maçtan önce bir durum yok. Çok büyütmeye gerek yok. Maç öncesi olsa gerekeni yaparız. O karaktere de sahibiz.

Bülent Uygun: "Beşiktaş maçında puan almak istiyoruz"

Keyif aldığımız, güzel atmosferler önemlidir. Beşiktaş gibi güçlü bir takımla oynayacağız. Rakibimiz üst üste galibiyetler yaşadı. Biz ise sakatlıklar, kadro dışıları, kaoslarla maça gidiyoruz. Formanın hakkını verecek kardeşlerimizle oynamak durumundayız. Benim kadromda yer alan futbolcuların çoğu şans bulabilir miyim diye düşünüyor. Hepsinin gözünde o ateşi görüyorum. Beşiktaş maçında puan almak istiyoruz. Arka arkaya zor maçlarımız var. Bu süreci doğru şekilde geçirmek istiyoruz. 7 veya 9 puan alabilmemiz gerekiyor önümüzdeki maçlarda. Beşiktaş maçı çok zor. Ama elimizden geleni yapacağız. Ne olacağını bilmiyoruz.

Bülent Uygun: "Emre Demir ve Lung için Sevilla ve Barcelona takipte"

Emre Demir ve Lung için sorular soruldu. Bütün dünya kulüpleri izliyor. Sevilla da Barcelona da takip ediyor. Bir tek Türkler izlemiyor. Kendi evlatlarımıza, aslan yavrularına güvenmeyiz. O gençleri Allah nazardan saklasın. Barcelona futbolcu için tweet atıyor. Bu ne demek? Çok büyük bir olay. Adam senin her şeyini izliyor. Benim büyüklüğüme yakışır şekilde davranıyor mu? Ona da bakıyor. Ben Türk futbolcunun yeteneğine aşığım. Doğru eğitimi verirsen zaten dünya çapında olabilecek seviyeye çıkıyor. Doğru eğitimi vermemiz gereken milyonlar var.

Bülent Uygun: "2005 yılında hakemler profesyonel olsun dediğimde karşı çıkılmıştı"

Hakemler profesyonel olsun diye 2005’te konuştuğumda karşı çıkanlar vardı. Hakemler profesyonel oldu. Hakemler hata yapıyor. Profesyonel hakemliği doğru yapacaksınız. Doğru bir eğitmeni olacak. Babadan oğula geçmeyecek bu iş. Bu işi yapan antrenörler olacak. Bu arada iyi yönettiğin bir maçın primi olacak. Karşılığı olacak. Altyapı hocaları 2 bin liraya çalışmayacak. Birçok kulüpte altyapıda hocalar sıkıntılar yaşıyor. Anadolu’dan takımlar doğru planlama yaparsa iyi şeyler yapar. 10 yılda 2 şampiyon gelebilir demiştim. İşte takımlar ortada.

Bülent Uygun: "VAR'a bakıp karar veremeyen hakemler var"

Sivas’ta çalışırken son ana kadar şampiyonluğu kovaladık. O dönem bazı hakemler hatalar yaptılar. O hakemler kendilerini biliyor. Şimdi işler değişti. Artık VAR sistemi var. Ama VAR’a bakıp da karar veremeyen hakemler de var. Var oğlu, var.

Senin için hazırladığımız haberler