Bülent Uygun'dan çözüm önerisi: "Düşme kaldırılsın"

07.04.2020 - 15:00 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 15:08

Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bu sezon ligden düşmenin kaldırılması gerektiğini söyledi ve "4 takım alttan çıkarsa 22 takım olur, seneye 5 takım düşer 3 takım çıkar 20'li ligler olur" ifadelerini kullandı.

Bülent Uygun'dan çözüm önerisi: "Düşme kaldırılsın"

Denizlispor Teknik Direktörü Bülent Uygun, koronavirüs nedeniyle ertelenen ligler ve Türk futbolunun akıbeti hakkında Ajansspor'dan Salim Manav'a konuştu.

Bülent Uygun'dan Süper Lig için çözüm önerisi geldi. Uygun, "Düşme kaldırılsın" dedi. 

 

'MENTAL ANTRENMANLAR YAPILMALI'

TFF'ye çağrıda bulunan Bülent Uygun, "Altyapı hocaların maaşları ve TFF antreman metodlar değişecek. Teknik direktörler olarak sporcularımızı öncelikle psikolojik adaptasyon ile beraber stresle başa çıkabilmeyi başarmalıyız. Mental antremanlar yapmalıyız. Sporcuların psikoloji ve beslenmelerini tekrardan gözden geçirerek idmanlar yapmalıyız. Şu an sporcular tarafından evlerde yapılan antrenmanlar branşa özgü atletik performansları karşılayan bir antrenman metodları değil. Vücut endeksini korumaya yönelik, sağlıklı yaşamanın unsurlarını yerine getirdiğimiz antreman metodlarıdır.

 

Mental ve psikolojik adaptasyonlarını düzeltmeye sonrasında farklı bir futbol anlayışına geçebiliriz. Bir futbol maçı esnasında sporcularımız 30/40 m sprintler, 20/40 tane arası sıçrama, 20 km değerinde 60 m yüksek hızda sprintler 15 km hızda 3 km koşu yapmakla beraber maç içerisinde (aselerasyon hızlanma) ve (Deselerasyon yavaşlama ) maç içerisinde 500/600 kez yapmaktadır.

 

Bundan dolayı antremanlarımızı periyotlarken olası sakatlıklar önüne geçmek için öncelikle 4/6 haftalık bir periyotlama yapmak zorundayız. Yoksa adale sakatlıkları en kötüsü ön çapraz gibi güçsüzlükle orantılı sakatlıklar meydana gelecektir bunu engellemek için bu süreye ihtiyaçımız vardır." diye konuştu.

 

'ŞAMPİYONLUKTAN ZİYADE DÜŞENLER DÜŞÜNÜLMELİ'

Küme düşmenin bu sezon kaldırılması gerektiğini vurgulayan Uygun, "Bu olağanüstü sezonda futbol sezonunun değerlendirmesinde şampiyon kim olduğundan ziyade düşmenin olmaması gerekir. 4 takım alttan çıkarsa 22 takım olur, seneye 5 takım düşer 3 takım çıkar 20'li ligler olur. Türk sporcu daha çok oynar gelişim güzel olur. Kademeli Yabancı sayısını 8-10'lara düşürülür." şeklinde konuştu. 

 

'FUTBOLCU VE TEKNİK ADAMLAR KENDİ VERGİLERİNİ KENDİLERİ VERMELİ'

Futbolcu ve teknik adamların kendi vergilerini ödemeleri gerektiğini söyleyen Bülent Uygun,"Türk sporunda yeni devrimler olmalıdır futbolcu ve teknik adamlar kendi vergilerini kendileri vermelidir. Yöneticiler gelirden fazla harcama yaparsa cebinden ödeme yapmalıdır alt yapı hocaların maaşları TFF ödemelidir, külüpler borçlardan artık kapanma noktasına geldi. Ligler 20 takıma çıkarsa Anadolu’ndan 10 sene içerisinde 2-3 takım şampiyonluk gerçekleştirecektir. Ankaragücü, Bursa, Denizli, Sivas, Eskişehir, Rize, Adana Demir, Göztepe, Kocaelispor, Antalyaspor, Kayseri, Sakaryaspor, Gaziantep, Konyaspor, Malatyaspor, Samsunspor gibi takımlar başarabilir. Geçmişte son anda kaybedilen şampiyonlukları yaşadı takımlarımız ama Bursaspor taçlandırmıştı. Bunu da taraftarları sayesinde yapmışlardı. Bu takımlarda bu dediğim şampiyonlukları rahatlıkla taraftarları sayesinde başarabilirler." açıklamasında bulundu. 

Senin için hazırladığımız haberler