Bülent Uygun'dan dejavu! 3. kez aynı senaryo

22.09.2021 - 20:03 | Son Güncellenme: 23.09.2021 - 08:40

Süper Lig'in ilk 6 haftasında 5 yenilgi alan ve galibiyetle tanışamayan Çaykur Rizespor'da teknik direktör Bülent Uygun, kariyerinde ilginç bir rekora imza attı

Bülent Uygun'dan dejavu! 3. kez aynı senaryo

Nazım Türknas/ Volkan Yılmaz- AJANSSPOR

Çaykur Rizespor ile yollarını ayıran teknik direktör Bülent Uygun 3. kez kendi kurmuş olduğu kadrolarla başarılı olamayarak ilginç bir rekora imza atmış oldu.

Bucaspor ile 7 maçta 1 galibiyet

Söylemleri ve eylemleri her zaman çok konuşulan Uygun, 2005'tan 2009'a kadar Sivasspor'u çalıştırdı. Ardından 2010-2011 sezonunda Süper Lig'e yeni çıkan İzmir temsilcisi Bucaspor’da göreve geldi. Kadroyu baştan aşağı değiştiren Uygun, 7 maçta görev yaptı. 97 gün Bucaspor'u çalıştıran Bülent Uygun sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşadı. Gelen başarısız sonuçların ardından Uygun istifa ederken Bucaspor, sezon sonunda küme düştü.

Osmanlıspor'la aynı senaryo

Eskişehirspor, Elazığspor, Gaziantepspor, Umm Salal ve tekrar Gaziantepspor'u çalıştıran Bulünt Uygun, 2016-17 sezonunda aynı Bucaspor deneyiminde olduğu gibi sezon öncesi Osmanlıspor ile anlaştı. Yine kadro değişti, birçok transfer yapıldı ancak başarısız sonuçların ardından Bülent Uygun sadece 5 maçta görevde kalabildi.  Bülent Uygun yönetiminde 4 yenilgi ve 1 beraberlik alan Osmanlıspor sezon sonunda küme düştü.

Çaykur Rizespor'la yeniden yapılandırma!

Geçen sezonun ortasında Çaykur Rizespor'u çalıştırmaya başlayan Bülent Uygun sezon başında yine büyük bir değişime gitti.   Fenerbahçe'den Gökhan Gönül, Al-Wasl'dan Brezilyalı Ronaldo Mendes Everton'dan Yannick Bolasie, Willem II'den Sebastian Holmen, Guingamp'tan Lebogang Phiri, Ankaragücü'nden Alper Potuk,  Benevento'dan Bryan Dabo,  Afjet Afyonspor'dan Anıl Yaşar, Eskişehirspor'dan Uğur Can Semizoğlu,  Esenler Erokspor'dan Aziz Aksoy, Başakşehir'den kiralık olarak Cemali Sertel, Beşiktaş'tan kiralık olarak Tyler Boyd,  Amiens'ten kiralık olarak Nathan Monzango transfer edildi.

Takımdan gönderilen isimler

Bülent Uygun, Çaykur Rizespor'dan birçok futbolcuyu gönderdi.  Satılan, sözleşmesi biten veya kiralık olarak giden isimler şöyle: İsmail Köybaşı, Muhammet Çellik, Emir Dede, Burak Albayrak, Uğur Can Semizoğlu, Braian Samudio,  Tunay Torun,  Abdullah Durak, Montassar Talbi,  Can Vural, Alexander Söderlund, Mithat Pala, Mahsun Çapkan, Emir Dilaver, Aziz Aksoy, Dusan Jovancic, Çınar Tarhan, Sinan Yazıcı, Oğuzhan Malcı, Dario Melnjak, Mykola Morozyuk, Konrad Michalak, Yassine Meriah, Godfred Donsah, Fernando Andrade, Murat Sağlam, Onur Bulut.

6 maçta sadece bir beraberlik alabildi

Çaykur Rizespor 2021-22 sezonuna şampiyon Beşiktaş ile deplaslmanda yaptığı karşılaşmayla başladı. Sahadan 3-0 yenik ayrılan Karadeniz ekibi ikinci hafta kendi sahasında Karagümrük ile 0-0 berabere kalarak şu ana kadarki tek puanını aldı.

Rizespor'un 6 maçlık performansı şöyle:

  • Beşiktaş -Çaykur Rizespor 3-0
  • Rizespor-Karagümrük 0-0
  • Antalyaspor- Çaykur Rizespor 3-2
  • Çaykur Rizespor - Hatayspor 0-2
  • Adana Demirspor -Çaykur Rizespor 3-1
  • Çaykur Rizespor- Altay 1-2

3 yapılandırma denemesi de hüsran oldu

Gelen başarısız sonuçların  ardından Karadeniz ekibi Bülent Uygun ile yolları ayırma kararı aldı. Böylece Bülent Uygun'un bir takımı 3. kez yeniden yapılandırma çalışması da hüsranla bitmiş oldu.

DEJAVU NEDİR?

Fransızca’da déjà (daha önceden) ve voir (görmek) kelimelerinden oluşan, dejavu yaşanılan bir olayı daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusu, anı daha önceden yaşamışlık haline denir.

Senin için hazırladığımız haberler