Bülent Uygun’un yeni adresi belli oldu!

24.09.2018 - 15:50 | Son Güncellenme: 24.09.2018 - 15:50

Teknik Direktör Bülent Uygun, yeniden Bu akşam Katar’a dönüyor...

Türk futbolunun Katar’daki spor elçisi Teknik Direktör Uygun, Qatar SC ve Al Ahli takımlarından teklif aldı.
Tecrübeli teknik adam Al Ahli Külübü’yle bugün masaya oturacak ve 1.5 yıl anlaşması bekleniyor.
Yeniden Körfez’e çıkarma yapmaya hazırlanan Teknik Direktör Bülent Uygun, Geçtiğimiz sezon devre arasında, 11 maçta sadece 2 galibiyeti bulunan Al-Gharafa takımının başına geçmişti.
Galatasaray’ın eski yıldızı Wesley Sneijder’in de transferinde önemli rol oynayan tecrübeli teknik adam, Katar Ekibini 2’inci yarıda en çok puan toplayan 2’inci takım konumuna taşımıştı. Al-Gharafa böylelikle Ligi 4’üncü bitirip, Asya Şampiyonlar liginde Play-Off turuna kalma başarısı göstermişti.
Bülent Uygun’lu Al-Gharafa ayrıca, Katar ve Emir Kupası’nda yarı finalde mücadele ederek adından söz ettirdi.

Sivasspor tarihindeki en başarılı tek adam ünvanına sahip olan Bülent Uygun, 2006-2007 sezonunun 12’inci haftasında, son sıradaki Sivasspor'un teklifini kabul ederek, sezonu 7’inci tamamlayıp teknik direktörlük kariyerine başlarken, ses getiren bir başarıya imza atmıştı.
Bülent Uygun, 2007-2008 sezonunun ilk yarısını lider kapatıp, sezonu 73 puana sahip Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın ardından averajla 4’üncü sırada tamamladı. Sivasspor böylelikle UEFA Kupasına gitmeye hak kazandı.
2008-2009 sezonu ise Teknik Direktör Bülent Uygun için kariyerinin en unutulmaz dönemiydi. Sezonun ilk yarısını lider tamamlayan Bülent Uygun’lu Sivasspor, kısıtlı kadrosuna rağmen ligi 2. sırada tamamlayıp Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynadı.
Katar da hiç galibiyeti olmayan Umm Salal takımı ile devre arasında anlaşıp hiç futbolcu transferi yapmadan aynı kadro ile üst üste 8 galibiyet alarak körfez kariyerine çok iyi bir başlangıç yaparak Körfez ülkelerinin sürekli kapısını çaldığı bir teknik direktör olmuştu.
Türkiye’de ise Sivasspor sonrası yine Eskişehirspor ve Gaziantepspor ile devre arası anlaşıp hiç bir transfer dahi yapmadan lige tutunmasını sağlamıştı, Eskişehirspor ile ise ligi 7. Sırada bitirmişti. Ayrıca Elazığspor ile Süper lige çıkma başarısı göstermişti. Adeta düşme potasındaki tüm takımları alıp kurtaran hoca olan
Bülent uygun ile anlaşması beklenen Al Ahli takımı Katar liginde 6 puan ile sondan 4. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler