Bülent Yavuz, haftanın hakem kararlarını değerlendirdi

23.04.2018 - 13:14 | Son Güncellenme: 23.04.2018 - 13:14

Bülent Yavuz, haftanın hakem kararlarını değerlendirdi

Radyospor programcısı Bülent Yavuz, Ceza Sahası programında haftanın hakem hatalarını değerlendirdi.

Ümit Öztürk \ Alanyaspor-Galatasaray

Gerçekten seyir zevki olarak tat verdi. Bu güzel maçın yönetmeni Ümit Öztürk. Kabul edelim ki sezonun en formda hakemlerinden biri.

Bu maçta da çok beğendim. Müthiş bir maç yönetti. Burda tartışılan iki üç tane kritik kararlar var. Onlar da yan hakemden kaynaklı.

Alkışı haketti diye düşünüyorum. Bu sadece futbolculardan kaynaklanmıyor, hakemin de katkılarından dolayı böyle oluyor.

63. dakikada bir pozisyon var. İlk öncelikle Galatasaray'ın ilk golü nizamiydi. 63. dakikada Douglas takım arkadaşından gelen bir pas kaleciyle karşı karşıya kaldı. Net bir gol şansı diyebileceğimiz bir pozisyon. Topu sağa doğru açarak kurtulurken ayak darbesiyle yerde kaldı. Taraftarların hepsi penaltı ve akabinde çıkacak bir kart bekleyişi içinde oldular.

Oyun gerildi. Kimi yardımcı hakeme gitti. Bunun arkasından polemikler geldi. Kesinlikle ofsayt yoktu. Kemal Yılmaz böyle bir hataya imza attı. Kabul edilemeyen bir hataydı. Kaçınılmaz bir penaltı var. Kartın rengi sarı mı kırmızı mı ? Yeni değişen oyun kuralları var. Seminerlerde bu kural sürekli anlatılıyor.
Bariz gol şansına yeni bir yorum olarak geldi. Ceza alanı içerisnde karşı karşıya gelen pozisyonlarda top için öcadele varsa burada kırmızı yerine sarı kullanılmalıdır. Pozisyona baktğımızda pozisyon karşı karşıya.
Top için mücadele yaparsanız topun içerde kalması lazım. Oynamak için iki oyuncu topa yönelecek. Douglas kaleciden önce topu sağa doğru kaçırıyor. Kaleci top için mücadele etmeden oyuncuyu düşürüyor.
Bu hareket avantaj sağlayıp topu kaçıran Douglas'a dur demektir. Dolayısıyla bu, top için mücadele değildir. İnşallah bu tür pozsiyon bir daha olur da hakem nasıl bir karar verir görürüz.

Halis Özkahya \ Beşiktaş-Yeni Malatyaspor

O da tıpkı Ümit Öztürk gibi bir kararı dışında çok güzel yönetti. Murat Yıldırım kardeşim sanki Kung-Fu yapıyor. Quaresma'nın göğsüne doğru kramponları gelecek şekilde basıyor. Bu müdahale sağlığı tehdit eden acımasızca bir hareket.

Kırmızı kartın çıkması gerekirdi. Babel'e aynı harekette kırmızı kart göstermişti. Bakış açısı değişiyor. Orada çok net gördü.

Senin için hazırladığımız haberler