Bülent Yıldırım: 'Emre Belözoğlu ihraç edilebilirdi'

12.06.2020 - 23:08 | Son Güncellenme: 12.06.2020 - 23:30

Bülent Yıldırım: 'Emre Belözoğlu ihraç edilebilirdi'

Türkiye'nin en kariyerli hakemlerinden olan Bülent Yıldırım,Fenerbahçe - Kayserispor maçlarından sonra açıklamalarda bulundu.

Bülent Yıldırım, Ajansspor'da 360 Derece programında Hüseyin Özkök'ün sorularını yanıtladı.

Yıldırım, Fenerbahçe - Kayserispor maçındaki tartışmalı pozisyonları, hakem kararlarını yorumladı. İşte detaylar...

Fenerbahçe - Kayserispor maçını değerlendirerek sözlerine başlayan Bülent Yıldırım, "Futbola döndüğümüz için çok mutlu olduk. Maçlar seyircisiz oynandığı için karşılaşmalar biraz yavan olacak ama futbola dönmemiz bizim için çok önemliydi. Uzun bir süreden sonra biz de merak ediyorduk, oyuncuların maçlarda tavrı nasıl olacak, hakemlerin temposu nasıl olacak diye... Fenerbahçe - Kayserispor müsabakasında Ozan Tufan'a 12. dakikada çıkan kırmızı kartla maç deplasman ekibi Kayserispor'un lehine döndü. Hakem Atilla Karaoğlan fiziksel olarak hazırlığı tam, beğendim. 12. dakikada Ozan'ın pozisyonunda ise  hakem bazen büyük resme bakarken, küçük resme bakamaz, burada VAR'ın önemi ortaya çıkıyor. Ozan Tufan'ın ciddi müdahaleden dolayı kırmızı kartı ve VAR'ın müdahalesi doğruydu. Sonuçlara ve takıma göre değil biz gördüklerimizi yorumlayacağız. 

İlk yarıya ilave 3 dakika süre eklendi. Emre Belözoğlu'nun yedek kulübesinde tepkisi oldu, 4. hakemin müdahalesiyle Emre sarı kart gördü. Emre o pozisyonda ihraç da edilebilirdi. O sinir anında yedek kulübesinden başka bir cisim de atılabilirdi. Böyle pozisyonlarda VAR'ın müdahelesi yok. Hakem Atilla Karaoğlan, 4. hakemin kendisine anlattığı kadarıyla sarı kart verdi. Maçlarda objektif ve subjektif alanlar vardır. Yoruma açık olan ve yoruma açık olmayan pozisyonlar vardır." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe - Kayserispor maçındaki tartışmalı pozisyonları yorumlayan Yıldırım, "37. dakikada Artem Kravets ile Mehmet Ekici arasında problem oldu. Mehmet Ekici'nin topsuz alanda Kravets'in ayağına müdahalesi oldu. O pozisyonda korner kullanılmış olsaydı, Mehmet Ekici sarı kart görecek ve penaltı olacaktı. 56. dakikada Mensah'ın Mehmet Ekici'ye yaptığı hamleyi kaçırdı, pozisyon sarı karttı, hakem orada sarı kartı kaçırdı. Sonrasında Mensah itirazdan sarı kart gördü. Mensah ilk sarı kartı görse itiraz eder miydi? 83. dakikada Diego'nun top eline doğal konumda çarptı ve hakem penaltı vermedi, doğru karardı. 87. dakikada Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı kararı doğruydu. Fenerbahçe maçı kazandı ve misafir takım için çok büyük bir kayıp oldu." dedi.  

Bülent Yıldırım, Fenerbahçe - Kayserispor maçı ile Göztepe - Trabzonspor karşılaşmanın aynı saatte oynanmasından dolayı Göztepe - Trabzon maçını takip etmediğini belirterek, bu müsabayı yarın yorumlayacağını söyledi. 

Senin için hazırladığımız haberler