FLAŞ! Bülent Yıldırım sezonu kapattı!

08.05.2019 - 17:24 | Son Güncellenme: 08.05.2019 - 20:24

FLAŞ! Bülent Yıldırım sezonu kapattı!

Derbi karşılaşmasında çaldığı düdüklerle eleştirilerin odak noktası haline gelen Bülent Yıldırım'ın akıbeti belli oldu.

 

TRT Spor'da yer alan haberlere göre; Merkez Hakem Kurulu lig bitimine kadar Bülent Yıldırım'a maç vermeme kararı aldı. Ayrıca, Bülent Yıldırım ile önümüzdeki sezonda sözleşme yenilenmeyecek.  Merkez Hakem Kurulu da Yıldırım'a 42 puan vermiş.

Abdürrahim Albayrak hakem hakkında maç sonu neler söylemişti?

Maçın hakemi Bülent Yıldırım’la ilgili yorumu sorulan Abdurrahim Albayrak, “Siz de bakarsanız taç pozisyonunun rakipten çıktığını net şekilde görürsünüz. O pozisyonda bir şey yoktu. Hakem gayet iyi bir maç yönetti. Ona bakarsanız söyleyecek çok şey var ama söylemek istemiyorum. Galibiyetimiz taraftarımıza, camiamıza hayırlı olsun” dedi.

Son olarak soyunma odasına gittiğini ifade eden Albayrak, “Soyunma odasında muhakkak sizi terletirler, bizi de terlettiler biraz. Ama her şey onların hakkı ve analarının ak sütü gibi helal olsun. Prim verdik ama bu prim miktarı aile içinde konuştuğumuz rakamdır. Bundan sonraki maçlara da aynı şekilde devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamlamıştı.

Şenol Güneş'ten Bülent Yıldırım açıklaması: "Hakemin takdir haklarını rakibe vermesini bekliyorduk"

Oyuncularım oyun oynamak yerine güvensizlik yaşadı. Rakibi kaleden uzak tutmaya çalıştık ama yediğimiz gol bizim için acemice. Haklı veya haksız olması önemli değil. Hakemin takdir haklarını rakibe vermesini bekliyorduk ama oyuncularn bundan etkilenmemesini beklemiyorduk. İkinci yarıda zaman zaman etkili ataklar oldu ama gol bulamadık. Bizim için kayıp olan 3 puan üzüntü verici.

Fikret Orman'dan Bülent Yıldırım açıklaması: "Yemezler! Herkes görüyor..."

Bugünkü maçta normal bir maç, esasında çok stresli bir maç. Maça baktığımız zaman 20 senedir yönetici olarak futbolun içindeyim, tüm maçları seyrederim. Hakemlerin vücut dilini anlayacak zekada ve seviyedeyim. Hakem ilk dakikadan itibaren vücut dili itibariyle yanlı başladı maça.

Eyyamcılık ve pozisyon alma hakem işi değil. Hakem yanlış görebilir, skora etki edebilir ama iyi niyetlidir. Maçın başından itibaren etki altındaki bir hakem sahaya çıktı. Maçı taktikler, oyuncu değişiklikleri ve kadrolardan daha fazla kendisinin saklandığı halde oyun ortasında bariz hatalar yaptı.

Penaltı pozisyonu penaltı değil, bana göre ofsayt da değil ama penaltı kesin değil. Eski bir başkan 'Kaşar hakemler' diye söylemişti. Biz bunların değişmesi için çok mücadele ettik, pozitif duruşlar sergiledik ama bugünkü hakem rezalet üstüydü.

Hafta başından beri maçı yönlendirmeye çalışırlarken biz onlar eskide, geçmişte kaldı dedik. Bugün gördüğümüz, insanlar geçmişte kaldı ama hakemler orada duruyor. Bunlar günahtır. Yazık yani. Ne ben ne Beşiktaş taraftarı bunu hak etmiyor.

Maçtan evvel Almanya'da, İngiltere'de hakemle ilgili bir açıklama yapıldığını duydunuz mu? Futbol, futbol adamları, oyuncular tarafından oynanan bir oyun. Yöneticiler ve başkanlar tarafından pozisyon alarak oynanan bir oyun değil. Bizde yöneticiler değişiyor ama zihniyetlerin değişmesi lazım.

Galatasaray'a geçen sene yenildik, ondan önceki sene yendik. Bunlar futbolun içinde. Ama hakem performansı düşük olsa bile sahaya kafasında bir fikirle çıkmaz. Bülent Yıldırım sahaya kafasında bir fikirle çıkmış.Caner'e, Lens'e verilen sarı kartlar... Maça başlarken öyle başlıyor." ifadelerini kullanmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler