'Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nin'

06.05.2020 - 18:07 | Son Güncellenme: 06.05.2020 - 18:07

'Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nin'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) liglerin 12 Haziran'da başlamasıyla ilgili verdiği karar hakkında konuştu. Koca, "Federasyon, özgür, kendi iradesiyle kararı verdi, bundan sonra sorumluluk federasyonundur." dedi.

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyen Fahrettin Koca, "Bilim Kurulu'nda TFF'nin kararıyla ilgili bir durum görüşülmedi. Nihat Özdemir ile dün konuştum ve basın açıklaması yaptım. Özellikle futbol hassas bir konu. Geniş kitleleri ilgilendiren bir alan. Burada kararı vermesi gerekenin TFF'nin kendisinin olduğunun altını çizmiştim." dedi.

Koca kararın ve sorumluluğun TFF'de olduğunu vurgulayarak, "Biz bu dönemde TFF'nin sağlık kurulunun olduğunu biliyoruz. Bu konuda çalışmalarının olduğunu da biliyoruz. TFF kendi özgür iradesiyle karar verdi. Bundan sonraki sorumluluk da TFF'nindir. TFF, bu kararı alabiliyorsa sorumluluk kendisinindir." ifadesini kullandı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir, ligleri 12 Haziran'da başlatmak istediklerini belirtirken, Sağlık Kurulu ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu ile görüşerek futbolun nasıl oynanacağını belirleyeceklerini ifade etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler