Bundesliga'da limon yağmuru! Peki taraftar neden sahaya limon attı?

Burak Alaca
04.02.2024 - 19:29 | Son Güncellenme: 04.02.2024 - 19:32

Almanya Bundesliga 2 liginde Elversberg ve Kaiserslautern karşı karşıya geldi. Ev sahibi takım taraftarları sahaya limon attı. İşte nedeni?

Bundesliga'da limon yağmuru! Peki taraftar neden sahaya limon attı?

Hüseyin Özkök-AJANSSPOR

Almanya'da Bundesliga 1 ve 2'de uzun süreden beri karşılaşmaların neredeyse tamamında maçlar başladıktan sonra sahaya tenis topu, bozuk para, limon domates vs. yağıyor, tribünlerde Almanya Futbol Ligi DFL'yi hedef alan pankartlar asılıyor.

Bunun nedeni şu

Bundesliga'da kulüp sahipliğine artık hiçbir şekilde izin verilmeyeceği için, DFL yönetimi yeni gelir kaynakları arıyor. Bu konuda hayata geçirilmesi düşünülen planlardan biri de ligin medya haklarının %8'inin 1 milyar Euro'ya 20 yıl boyunca bir yatırımcıya satılması. Bu karar için geçtiğimiz haftalarda yapılan oylamada 36 kulübün 24'ünün (üçte iki oranda) onayıyla alındı. Ancak bu satışa neredeyse bütün kulüplerin taraftarları temelden karşı ve buna karşı uzun süreden beri bıkmadan protesto eylemleri gerçekleştiriyorlar. Karar ise henüz tam olarak çıkmış değil. Medyada çıkan haberlere göre satışın gerçekleşmesi için bir ana statü değişikliği gerekmekte. 

Fransa'da da bu tür bir satış daha önce yapılmış ve ligin medya gelirlerinin %13'ü hem de süresiz şekilde 1,5 milyar Euro'ya satılmıştı. Fransa'dan gelen haberler birçok kulüp bu durumdan çok rahatsız olduğu ve kulüplerin gelirlerinde önemli bir düşüşe neden olacağı yönünde. 

Senin için hazırladığımız haberler