"Bundesliga cazibe merkezi olacak"

12.04.2020 - 23:20 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 23:21

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyada kulüplerin gelirlerinde ciddi bir azalma olacak. Avrupa'da büyük kulüpler futbolcuların maaşlarında kesinti yapacağını açıklıyor. Almanya'da ise yaşananlar dikkat çekici. Augsburg başkanı Klaus Hofmann, futbolculara mesaj gönderdi.

Almanya Ligi ekiplerinden Augsburg'un başkanı Klaus Hofmann, koronavirüs sebebiyle Bundesliga'nın artık daha cazip bir lig olacağını ifade etti. Hofmann, Almanya'da futbolcuların, sözleşmede yazan kazançları alacaklarını dile getirdi.

Hofmann: "Bundesliga çok çekici bir yer olacak"

DIŞ HABER/AJANSSPOR

COVID-19 salgınının tüm dünyayı olumsuz etkilediğini belirten Hofmann, "Futbolcular eğer Almanya'da sözleşme imzalarlarsa kazanacaklarından emin olabilirler. Oyuncu maaşlarının yüzde 70 oranında azaldığı İtalya ve İspanya'ya bir bakın. Kulüplerin hayatta kalmasını böyle sağlıyorlar. Almanya Bundesliga, 1-2 yıl içinde profesyonel futbolcular için çok çekici bir yer alacak" ifadelerini kullandı.

"Bundesliga takımları kadroda büyük değişiklik yapmayacak"

Öte yandan Augsburg başkanı, Bundesliga takımlarının kadroda büyük değişiklikler yapmasını beklemiyor. Bu durumun kendi kulübü için de geçerli olduğunu dile getirdi.

Senin için hazırladığımız haberler