Bundesliga şampiyonsuz mu bitecek?

13.03.2020 - 00:16 | Son Güncellenme: 13.03.2020 - 00:16

Bundesliga şampiyonsuz mu bitecek?

Bundesliga'nın kaderi pazartesi günü belirlenecek. 36 Bundesliga 1 ve 2 kulübünün oluşturduğu Kulüpler Birliği 16 Mart pazartesi günü yapacağı olağanüstü toplantıda DFB ve UEFA'nın da görüşlerine başvurarak ligin durdurulması halinde neler yapılabileceği konusunu görüşecek.

Hüseyin Özkök

 

Bundesliga yönetmeliklerinde ligin durdurulması ihtimali ve sonrasında ligin nasıl sona ulaştıracağı konusunda bir kural koyulmamış olması nedeniyle neler olabileceği konusunda kimsenin bir fikri yok. Olası ihtimaller ise kimseyi memnun edecek gibi gözükmüyor. Ancak herkesin ortak noktada buluşacağı kararlar almak da gerekiyor.

Sportschau.de sitesinden Chaled Nahar'ın haberine göre Kulüpler Birliği liglerin durdurulması halinde uygulanabilecek dört senaryo üzerinde duracak ve yönetmelik kitabına girecek kararlar alacak.

 

Opsiyon 1: Ligi dondurarak bitirmek ve puan cetvelini olduğu gibi kabul etmek. Play-off maçlarının galibini ise kura ile belirlemek.

 

Opsiyon 2: Sezonu derhal kesip Euro 2020'nin durumuna göre yazın sonlandırmak.

 

Opsiyon 3: Sezonu bitirip ligi şampiyonu olmadan tamamlamak ve puan cetvelini olduğu gibi kabul ederek Avrupa kupalarına katılacak takımları belirlemek. Düşme olmayacağı için 2. Lig'den doğrudan çıkma hakkı elde eden iki takımla birlikte bir sonraki sezonu 20 takımla oynamak.

 

Opsiyon 4: Sezonu kısa kesip play-off maçları ile tamamlamak. Burada ilk dört takımın aralarında play-off oynayarak şampiyonu belirlemeleri alttan dört takımın da düşecek iki takımı belirlemeleri ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak maçların tamamen durdurulması durumunda play-off maçları oynamak da mümkün olmayabilir.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler