Bundesliga tarihinde ilk kez oruç molası verildi

Feride Kara
08.04.2022 - 22:32 | Son Güncellenme: 08.04.2022 - 22:38

Bundesliga 26. hafta erteleme maçında Mainz 05 ile Augsburg karşı karşıya gelirken tarihi bir an yaşandı. Moussa Niakhate'nin orucunu açması için maç durdu

Bundesliga tarihinde ilk kez oruç molası verildi

Bundesliga'nın 26. hafta erteleme maçında Mainz 05 ile Augsburg, 6 Mart Çarşamba günü karşı karşıya geldi. Bild gazetesinin "Bu içme molası Bundesliga’nın tarihine geçti" başlığıyla verdiği haberde maçın 65. dakikasında topun Mainz yarı sahasında auta gittikten sonra hakem Matthias Jöllenbeck Niakhate’ye işaret etti ve karşılaşmayı hemen tekrar başlatmadı.

Bundesliga tarihine geçen anlar

Haberde "Böylelikle Bundesliga tarihinde ilk kez Ramazan'da içme molası yaşandı" ifadesi kullanılırken Niakhate’nin kaleci Robin Zentner’in verdiği iki şişeden su içti ve ardından oyuna devam etti. Niakhate daha sonra maçın hakemine teşekkür etti.

İlgini Çekebilir
Bundesliga centilmenlikte Avrupa'nın zirvesine çıktı
Habere Git

Hakem hayır diyebilirdi

Tarihi bir ana imza atan Niakhate maçın 62. dakikasında oruç açabileceğini daha önceden bildiğini belirterek, “İkinci yarının başında hakeme gittim ve oyunu kısa bir süre durdurma imkanının olup olmayacağını sordum? Bunu yapmak zorunda değildi. Hayır diyebilir ve ben de bunu anlardım" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler