Bundesliga yıldızı forma imzalamayı reddetti, hakareti yüzünden özür diledi

09.10.2024 - 22:03 | Son Güncellenme: 09.10.2024 - 22:31

Bundesliga ekibi Wolfburg'un 33 yaşındaki forveti Kevin Behrens bir taraftarın gökkuşaklı formasını imzalamayı reddetmesinin ardından açıklama yaptı.

Bundesliga yıldızı forma imzalamayı reddetti, hakareti yüzünden özür diledi

AJANSSPOR - HABER

Wolfsburg oyuncusu Kevin Behrens taraftar toplantısında 'çeşitliliği teşvik eden gökkuşağı forması üzerine imza atmayı reddettiği' için özür açıklamasında bulundu.

Bundesliga oyuncusu forma imzalamayı reddetti

Kevin Behrens bir taraftarın kendisine verdiği formayı imzalamayı defalarca reddetti. Ekibi Wolfsburg'un 'çeşitliliği teşvik etmek için' 5 yıl önce tanıttığı gökkuşaklı formayı imzalamak istemeyen Behrens'in taraftara ise 'Bu tür eşcinsel zırvalıklarını imzalamam' diyerek küfür ettiği belirtildi.

"Eşcinsellere karşı bir düşmanlığım yok"

Bild'de yer alan habere göre; Kevin Behrens konu hakkındaki Wolfsburg Sportif Direktörü Sebastian Schindzielorz'a açıklama yapmak üzere bir görüşmeye çağrıldı. Behrens'in açıklamalarında ise eşcinsellere karşı bir düşmanlığının olmadığını belirttiği vurgulandı.

İlgini Çekebilir
Erling Haaland sessizliğini bozdu: "Pişman değilim"
Habere Git

"Kevin artık evde tek başına"

Bundesliga ekibi ise oyuncularının hareketlerinin 'duruşlarıyla uyuşmadığını' belirterek, oyuncuya ceza verildiğini söyledi. Sky Germany'nin haberine göre; Wolfsburg Sportif Direktörü Schindzielorz, "Homofobinin bizim aramızda yeri yok, Kevin artık evde tek başına" dedi.

Wolfsburg'dan konu hakkında açıklama geldi

Wolfsburg, Kevin Behrens ile görüştükten sonra yaptığı açıklamalarda şunları söylendi: "Bir toplantıda, VfL Wolfsburg'un duruşuyla uyuşmayan ifadeler kullanıldı. Olay derhal olarak ele alındı. VfL Wolfsburg, sosyal sorumluluğunun bilincinde olduğunu vurgulamak istiyor. Kulüp ve çalışanları çeşitlilik ve hoşgörüyü temsil ediyor ve saygı, dürüstlük ve açıklık gibi temel değerler her zaman kulübün felsefesinde sağlam bir şekilde yer almıştır."

"Özür dilemek istiyorum"

Kevin Behrens ise açıklamalarında "Spontane yorumlarım kesinlikle doğru değildi. Bunun için özür dilemek istiyorum. Konu içeride açıkça tartışıldı ve bu konuda daha fazla yorum yapmak istemediğimi anlayışla karşılamanızı rica ediyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler