Bundesliga’da deplasman ve ayakta seyirci yasağı

29.07.2020 - 14:30 | Son Güncellenme: 29.07.2020 - 14:33

Bundesliga’da deplasman ve ayakta seyirci yasağı ne zaman kadar sürecek? Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga yönetimleri tarafından hazırlanan statlara dönüş planında neler yer aldı? İşte detaylar...

Bundesliga’da deplasman ve ayakta seyirci yasağı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Bundesliga’da 18 Eylül'de başlayacak yeni sezonun hazırlıkları sürerken seyircinin de statlara dönüşü ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Geçtiğimiz günlerde Almanya Futbol Federasyonu ve Bundesliga yönetimleri tarafından hazırlanan statlara dönüş planına göre kulüplerin statlara koltuk kapasitelerinin % 50’si ayakta seyirci kapasitelerinin ise % 12,5’ğu kadar seyirci almaları ön görülmüş ancak Almanya Federal Sağlık Bakanlığı ayakta seyirci alınmaması tavsiyesinde bulunmuştu. Ayrıca hazırlanan plana göre statlarda alkol satışı yapılmaması da düşünülüyordu.

Bunun üzerine bu konu üzerine yeni bir çalışma yapan Bundesliga (DFL) Yönetimi, 31 Ekim tarihine kadar statlara ayakta seyirci alınmamasına ve alkol satışı yapılmamasına karar verdi. Ayrıca, 31 Aralık tarihine diğer bir deyişle ligin ilk yarısının sonuna kadar statlara misafir takım seyircileri de alınmayacak.

Bu kararla birlikte statlara gelecek seyircilerin Covid-19 virüsünü başkalarına bulaştırma riskinin azaltılması amaçlanıyor. Bu konuda son karar 4 Ağustos günü 1 ve 2. Lig’deki 36 kulübün oluşturduğu Kulüpler Birliği toplantısında oylanarak verilecek.

Kişiye özel bilet de geliyor

Yapılan çalışmaya göre Almanya’da şimdiye kadar yapılmayan kişiye özel bilet uygulaması da hastalığın takip edilmesi açısından şimdilik yıl sonuna kadar uygulanmak üzere lig talimatlarına eklenecek. Taraftar gruplarının fişleme iddiasıyla uzun yıllardan beri karşı çıktığı kişiye özel bilet uygulaması, pandemi nedeniyle kaçınılmaz gözüküyor. Buna göre bilet alan her taraftar, kişisel bilgilerini hastalıkla ilgili herhangi bir vaka durumunda kendisine ulaşılması için bilet aldığı kulübe veya bilet firmasına vermek zorunda kalacak.

Diğer yandan taraftar gruplarının, ayakta seyirci, deplasman ve alkol yasağı gibi yasaklara şiddetle karşı oldukları biliniyor. DFL’den yapılan açıklamada alkol yasağı konusunun her eyaletin kendi kurallarına düzenlenebileceğine dikkat çekilirken deplasman ve ayakta seyirci yasaklarının belirtilen tarihlere kadar uygulanacağı ifade edildi.

Senin için hazırladığımız haberler