Borussia Dortmund Mu? Bayern Münih Mi? Bundesliga'da Şampiyon Belli Oluyor

27.05.2023 - 15:48 | Son Güncellenme: 27.05.2023 - 16:02

Bundesliga'da şampiyon bugün belli oluyor. Borussia Dortmund ve Bayern Münih arasındaki yarışta Dortmund avantajlı konumda. İşte detaylar..

Borussia Dortmund Mu? Bayern Münih Mi? Bundesliga'da Şampiyon Belli Oluyor

AJANSSPOR-HABER

Almanya Bundesliga'da sezon bugün 16.30'da başlayacak 9 karşılaşmanın ardından son bulacak. Şampiyonluk yarışı ise alev almış durumda. Borussia Dortmund ile Bayern Münih arasındaki yarışı kazanan bugün şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

Dortmund kazanırsa şampiyonluk gelecek

Borussia Dortmund evi Signal İduna Park'ta 9. sırada yer alan ve bir iddiası kalmayan Mainz 05'i konuk edecek. Sarı-Siyahlılar karşılaşmayı kazandıkları takdirde şampiyonluklarını ilan edecek. Ezeli rakip Bayern Münih'in günü 3 puanla tamamlaması durumunda ise Borussia Dortmund'a beraberlik dahi yetemeyecek.

Bayern Münih'in tek şansı kazanmak

Bayern Münih ise RheinEnergie deplasmanında FC Köln'e konuk olacak. İkili averajda önde Borussia Dortmund'a karşı önde olan Bavyera ekibinin şampiyonluk için (4-2 / 2-2) bu karşılaşmayı kazanıp rakibinden gelecek puan kaybını beklemesi gerecek.

İlgini Çekebilir
Kanseri atlatan Haller, Dortmund'u şampiyonluğa taşıyor
Habere Git

Beşiktaşlı hasrete son mu verecek?

Daha önce Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic'in yardımcılığını yapan Edin Terzic'in çalıştırdığı Borussia Dortmund bugün kazanması halinde 10 sezonluk şamiyonluk hasretini dindirecek. Dortmund son olarak Jurgen Klopp yönetiminde 2011-2012 sezonunda Bundesliga'da şampiyonluk ipini göğüslemişti.

İşte güncel puan durumu:

Senin için hazırladığımız haberler