Ajansspor

Bundesliga'da piyasa değerleri güncellendi: Musiala, Can Uzun, Ozan Kabak...

Editör: Ahmet Kaan Mandalı

Son Güncelleme /

Transfermarkt, Bundesliga'da forma giyen oyuncuların piyasa değerlerini güncelledi. Güncellemede üç temsilcimizin piyasa değeri de değişime uğradı.

Can Uzun - Jamal Musiala - Ozan Kabak
Haberin Kaynağı:
Ajansspor
Google NewsAbone OlOkunma Süresi: 2 dk
WhatsApp'ta PaylaşFacebook'ta PaylaşX'ta Paylaş

Güncellemeyle birlikte Bundesliga'nın piyasa değeri 180 milyon euro artarak, 5 milyar 110 milyon euro seviyesine yükseldi.

Musiala değer kaybetti

Bu yaz Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen Jamal Musiala, 20 milyon euro ile Bundesliga güncellemesinin en çok değer kaybeden oyuncusu oldu. Yaşadığı talihsiz sakatlık nedeniyle geçtiğimiz sezonu henüz başında kapatan genç yıldız, bu yaz da çıktığı hazırlık maçlarında birkaç kez bayılarak herkesi korkutmuştu. Aralık 2024'te 140 milyon euro olan piyasa değeri güncellemenin ardından 80 milyon euro seviyesine kadar gerileyen Musiala, böylece yaklaşık iki yıl içinde değerinin %40'ını kaybetmiş oldu.

Olise çıtayı yükseltti

170 milyon euroluk piyasa değeriyle Bundesliga'nın rekorunu kıran Michael Olise ise çıtayı daha da yükseltti. Yeni piyasa değeri 180 milyon euro olan Fransız yıldız, 200 milyon euro barajına iyice yaklaşmış oldu.

En değerli 10 oyuncunun 8'i Bayern Münih'ten

Güncellemenin ardından, şu an kariyerini Bundesliga'da sürdüren en değerli 10 ismin sıralamasında da ufak çaplı değişiklikler oldu. Musiala, 20 milyon euroluk değer kaybıyla üçüncü sıraya geriledi; değerini 10 milyon euroluk artışla 65 milyon euro seviyesine yükselten Felix Nmecha ise altıncı sıraya kadar yükseldi.

1. Michael Olise (B. Münih) - 180 milyon euro

2. Aleksander Pavlovic (B. Münih) - 90 milyon euro

3. Jamal Musiala (B. Münih) - 80 milyon euro (-20)

4. Dayot Upamecano (B. Münih) - 75 milyon euro

5. Luis Diaz (B. Münih) - 70 milyon euro

6. Felix Nmecha (B. Dortmund) - 65 milyon euro

7. Harry Kane (B. Münih) - 60 milyon euro

7. Lennart Karl (B. Münih) - 60 milyon euro

9. Nico Schlotterbeck (B. Dortmund) - 55 milyon euro

10. Ismael Saibari (B. Münih) - 55 milyon euro

Can Uzun ve Ozan Kabak'ın değeri aynı kaldı

Güncellemede, kariyerini Bundesliga'da sürdüren 10 temsilcimizden yalnızca üçünün değerinde oynama oldu. Stuttgart forması giyen Atakan Karazor'un değeri 3 milyon euro azalırken, Schalke ile Bundesliga 2 şampiyonluğu yaşayan Hasan Kuruçay ise değerini 500 bin euro yükseltmeyi başardı. Werder Bremen'in genç oyuncusu Darwin Kaan Soylu'nun piyasa değeriyse 500 bin euro seviyesinden başlatıldı.

1. Can Uzun (E. Frankfurt) - 45 milyon euro

2. Ozan Kabak (Hoffenheim) - 15 milyon euro

3. Mertcan Ayhan (Schalke) - 8 milyon euro

4. Berkay Yılmaz (Freiburg) - 7 milyon euro

5. Eren Dinkçi (W. Bremen) - 6 milyon euro

6. Atakan Karazor (Stuttgart) - 5 milyon euro (-3)

7. Livan Burcu (U. Berlin) - 4 milyon euro

8. Hasan Kuruçay (Schalke) - 2.5 milyon euro (+500)

9. Kenan Karaman (Schalke) - 1.5 milyon euro

10. Darwin Kaan Soylu (W. Bremen) - 500 bin euro (+500)

Bu videoya da göz atabilirsin

Sizin için önerilen haberler yükleniyor...