Bundesliga'da şampiyon namağlup Bayer Leverkusen! Tarihi başarı...

Cem Ergün
14.04.2024 - 20:16 | Son Güncellenme: 14.04.2024 - 22:47

Bundesliga'nın 29'uncu haftasında lider Bayer Leverkusen, Werder Bremen'i sahasında 5-0 mağlup etmeyi başardı ve Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı. Detaylar...

Bundesliga'da şampiyon namağlup Bayer Leverkusen! Tarihi başarı...

AJANSSPOR HABER

Bundesliga'da 29. haftada Bayer Leverkusen, Victor Boniface, Granit Xhaka ve Florian Wirtz'in (3) golleriyle Werder Bremen'i mağlup etmeyi başardı ve Bundesliga'nın yeni şampiyonu oldu. Xabi Alonso ve öğrencileri için ise artık geriye tek bir hedef kaldı.

Bundesliga'nın şampiyonu: Bayer Leverkusen

Xabi Alonso liderliğindeki Bayer Leverkusen, bu sezon Bundesliga'da oynadığı 29 maçta 25 galibiyet ve 4 beraberlik alarak 79 puan topladı. 63 puanla 2. sırada yer alan Bayern Münih'e 16 puan fark atan Leverkusen, Bundeslia'nın 2023-24 sezonunun şampiyonu oldu.

Tarihindeki ilk şampiyonluk

Bayer Leverkusen bu şampiyonluğuyla birlikte Bayern Münih'in 11 sezondur devam eden şampiyonluk zincirini kırmayı başardı ve tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna ulaştı.

Xabi Alonso ve öğrencileri ilk peşinde

Xabi Alonso ve öğrencilerinin ise ligde tek bir tarihi hedefi kaldı. Bundesliga'da daha önce hiçbir takım namağlup şampiyonluğa ulaşamadı. Bayer Leverkusen eğer ligde geriye kalan 5 maçta da mağluo olmazsa bir ilki başararak adını tarihe yazdıracak.

Juventus'un 43 maçlık rekoruna ortak oldu

Bayern Münih'i şampiyonluk yarışında geride bırakan Bayer Leverkusen, bir başka Avrupa devi Juventus'un rekorunu da egale etti.

Avrupa'nın büyük liglerinde 2000 yılından bu yana en uzun yenilmezlik serisinin sahibi, Mayıs 2011-Mayıs 2012 arasında 43 maçta mağlubiyet yüzü görmeyen Juventus ait rekora Alman ekibi ortak oldu. Bayer Leverkusen, Werder Bremen karşısında aldığı galibiyetle yenilmezlik serisini 43 maça çıkardı ve bu alandaki rekorun sahibi Juventus'u yakaladı.

Soyunma odasında şampiyonluk sevinci

Leverkusen taraftarı kutlamalara devam ediyor

Senin için hazırladığımız haberler