Burak da Lille de "Yılmaz"... Son saniyede beraberlik!

08.08.2021 - 19:46 | Son Güncellenme: 08.08.2021 - 20:25

Fransa’da Ligue 1’in son şampiyonu Lille, Metz deplasmanında Burak Yılmaz'ın 90+6'da attığı golle 3-3 berabere kaldı. Yusuf Yazıcı da ilk golün asistini yaptı.

Burak da Lille de "Yılmaz"... Son saniyede beraberlik!

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi'nin son şampiyonu Lille yeni sezona beraberlikle başladı. Lejyonerlerimizin ekibi Metz deplasmanında Burak Yılmaz'ın son saniye golüyle 1 puanı kurtardı: 3-3.

 

Yusuf Yazıcı'dan ilk gole asist

Lille'in gollerini 23. dakikada Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşu sonrası Sven Botman, 81. dakikada Jonathan Ikone ve 90+6'da sahneye çıkan Burak Yılmaz attı. Ev sahibinde goller ise 31 ve 51. dakikalarda Fabien Centonze ile 41'de Mathieu Udol'dan geldi. 

Metz 10 kişi oynadı

Maçın 56. dakikasında Boubakar Kouyate, Burak Yılmaz'a yaptığı sert faul sonrası direkt kırmızı kart gördü. Lille'in Benjamin Andre ile bulduğu bir gol ise VAR kararı sonucu iptal edildi.

Lille'in ilk 11'inde 3 Türk futbolcu  

Lille'de üç lejyonerimiz Zeki Çelik, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz maça ilk 11'de başladı. Yusuf Yazıcı 60. dakikada oyundan alındı. Geçen sezon takımı şampiyon yapan teknik direktörü Christoph Galtier'yi Nice'e kaptıran Fransız ekibi yeni hocası Jocelyn Gurvennec yönetiminde özellikle savunmada güven vermedi.

Burak Yılmaz bıraktığı yerden

Öte yandan son saniyede attığı golle takımına puanı getiren Burak Yılmaz böylece Lille'deki son 6 maçında 7 gole ulaştı. 'Kral' geçtiğimiz sezon da 16 kez fileleri havalandırarak takımının tarihi şampiyonluğunda başrol oynamıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler