Galatasaray'ın yeni başkan adayı hazır

23.01.2021 - 14:57 | Son Güncellenme: 23.01.2021 - 15:25

Galatasaray Başkan Adaylarından Burak Elmas, divan toplantısında çok önemli açıklamalar yaptı.

Galatasaray'ın yeni başkan adayı hazır

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray eski yöneticisi ve olağan başkan adaylarından Burak Elmas'ın ocak ayı divan toplantısında yankı uyandıracak açıklamalarda bulundu.

Sözlerine açıklanan finansal raporlarla ilgili tespit yaparak başlayan Elmas şu ifadeleri kullandı:

"Tüm gelirlerimiz temlik edilmiş"

"Kasım ayı divan kurulu toplantısında huzurunuzda yaptığım konuşmanın üzerinden tam iki ay geçti. Bu süreç zarfında Galatasaray'da çok önemli gelişmeler oldu. Aralık ayı divan toplantımızda Galatasaray Spor Kulübü'nün ilk 9 aylık rakamları paylaşıldı. KAP'ta ise sporfif a.ş'nin ilk 6 aylık sonuçları açıklandı. Paylaşılan rakamlar ise son derece karanlık bir mali tabloyu işaret ediyor. Kulübümüz ilk 9 ayda 215 milyon Türk Lirası, sportif a.ş ise ilk 6 ayda 209 milyon Türk Lirası zarar ettiler. Sportif a.ş'nin mayıs ayı sonunda 1.4 milyar Türk Lirası olan toplam finansal borçları, kasım ayı sonunda 1.6 milyar Türk Lirası'na çıktı. Kulübümüzün sportif a.ş'ye olan borcu ise 1 milyar 152 milyon Türk Lirası. Tüm gelirerimiz temlik edilmiş vaziyette. Bu sonuçlardan da göüreleceği üzere yapısal ve finansal sorunlar yumağı ciddi bir yönelsel zaafiyete işaret ediyor."

"Önemli kararlar vermek zorundayız"

"Galatasaray tarihi çok önemli bir dönemeçten geçiyor. Kuruluş idealleri ve değerlerinden gitgide uzaklaştığı, kutuplaşarak güç devşirmenin normalleştirilmeye çalışıldığı, kişisel ihtirasların 541 yıllık bir markanın geleceğine tercih edildiği, bildiğimiz doğruların yerine yanlışlığın doğruymuş gibi gösterildiği bir dönem bu. Hepimiz önümüzdeki dönem içerisinde Galatasaray'ın geleceğinin nasıl şekilleneceğini belirleyecek çok önemli kararlar vermek zorundayız. İçerisinde bulunduğumuz karanlıktan ancak cesur, gerçeklere dayalı, kulübümüzün geleceği için popülist yaklaşımlardan uzak kararlar vererek çıkmalıyız"

"Kimsenin küsme hakkı yok"

"Galatasaray'ımızın kadim bir tarihi, güçlü bir kültürü, eşsiz eğitim kurumları ve tüm bunların sonucunda liyakat sahibi çok büyük bir insan kaynağı var. Rakiperimizin henüz yanına dahi yaklaşamadığı sportif başarılarımız var.  Ben dahil bu armaya gönül vermiş milyonlarca taraftarı var. Birlikte her sorunun üstesinden gelebiliriz. Geçmişte yaşananlardan dolayı hiçbirimizin kulübümüze küsme, uzaklaşma hakkı yok. Zira Galatasaray'ımızın geleceği mevzubahis. Bu zor dönemde de daha güçlü, daha dirayetli olarak çıkacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hiçbir Galatasarayı ümidini kaybetmesin. Galatasaray'ı korumaktan, savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Arkadaşlarım ve ben bu zorlu yolda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu üstlenmek asla imtina etmeyeceğiz. Tüm aldığımız kararlarda Galatasaray'ın kuruluş ideallerine, değerlerine sımsıkı sarılarak hareket edeceğiz."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler