Burak Elmas: "Bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir"

Feride Kara
11.03.2022 - 16:41 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 16:53

Galatasaray Başkanı Burak Elmas yaptığı açıklamada Pazartesi günü oynanacak olan Beşiktaş karşılaşması ile ilgili düşüncelerini ve gündemi değerlendirdi.

Burak Elmas: "Bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas yaptığı açıklamada Pazartesi günü oynanacak olan Beşiktaş karşılaşması ile ilgili düşüncelerini ve Barcelona maçını değerlendirdi.

Avrupa, Galatasaray'ın çok önem verdiği bir kulvar

Elmas: Çok zorlu bir maçtı. Oyuncularımızı ve teknik heyetimizi tebrik ederim. Çok güzel bir mücadele ortaya koydular. Rakibimiz çok kuvvetli bir takım. Bu beraberliği çok büyütmemek gerekiyor. Bu beraberlik, biz İstanbul'da tur atlarsak değerli. Bu disiplinle devam edip çeyrek finale çıkmayı hak etmemiz lazım. Taraftarımızın önünde bu mücadeleyi verebilecek olmak çok büyük bir sonuç. Taraftar takımlarını yalnız bırakmayacaktır. Avrupa, Galatasaray'ın çok önem verdiği bir kulvar.

Bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir

Bu puanlar Türk futboluna da katkısı olacak. Geçmişte Türk takımları, Avrupa kupalarına direkt katılım hakkı elde ettilerse bunun en önemli sebebi Galatasaray'ın Avrupa'da üst üste elde ettiği başarılar ve toplamış olduğu puanlardır. Olumsuz hava şartlarında birkaç faktör var. İlk olarak uçağımızın İstanbul'a inip inemeyeceği konusu. İkincisi de kar yağışı olduğu zaman hem antrenman hem kendi sahamızda ciddi saha problemleriyle karşı karşıya kalma durumumuz var. Üst üste hem Beşiktaş hem Barcelona maçları var. Dolayısıyla Galatasaray'ın düzgün bir sahada mücadele etmesi Barcelona karşısında çok önemli. Bu teklif bizden gelmedi. Önce TFF, Kulüpler Birliği'ne sordu. Başkan da bunu kulüplere sundu.  Sahaların bozulmaması, sakatlıkların olmaması ve güzel oyunun etkilenmemesi için erteleme fikrine sıcak bakacağımızı belirtmiştik. Ancak dediğim gibi bu bir maçın ertelenmesi değil, ülkenin puan alması meselesidir. Bizim önemli gördüğümüz konu bu.
 

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan TFF'ye Beşiktaş derbisi için erteleme talebi
Habere Git

 Beşiktaş ile bir görüşmemiz olmadı

Beşiktaş ile bir görüşmemiz olmadı. Biz TFF ile görüşüyoruz. Zaten teklifi ilk onlar yapmıştı. Beşiktaş Kulübü'nün bu konuda ne düşündüğünü bilmiyorum. Sanırım onlar da daha iyi bir sahada, daha iyi bir şartlarda oynamak isteyeceklerdir. Biz daha büyük resme bakıyoruz. Avrupa'da çok daha büyük bir resmin içerisinde Türk futbolunun olmasının önemini düşünüyoruz. Bir maç ertelendi ya da ertelenmedi konusu değil. Ülke puanını ilgilendiren bir durum. Avrupa'daki puanlarımız düşmüş durumda ve şu anda tek temsilci Galatasaray'dır. Burada da en iyi şekilde Galatasaray'ın Avrupa'da temsil etmesini ve diğer takımlara da yarayacak puanlar almasını arzu ediyoruz. Hakemlerle ilgili en başından beri isimlerle değil sistemin şeffaflığıyla sorunumuz var. Bu sistemi şeffaf çalışır bir hale getirmezseniz, hakemliğe devam etmeyecek isimlerin neden etmediğinin sebeplerini sunmazsanız aynı kaos devam eder.
 

MHK'da kaos yaşandığını görebiliyoruz

Sezon başında bu sorunların halledilmemesi durumunda kaos sezonu olacağını söylemiştim. Gerçekten bir kaos sezonu gerçekleşiyor. Kalan hakemler niye kaldı? Giden hakemlerin niye gitmesine karar verildi? Gözlemcilerle ilgili kararlar hangi kriterlere göre verildi. Son 10 hafta kala ciddi spekülasyonlara sebep olacak bir karar verildi. Bu kararın neden aceleyle alındığını bilmiyorum. U16 maçımız hakemin geç atanması sebebiyle geç başladı. MHK'da kaos yaşandığını görebiliyoruz.
 

Bizim istediğimiz değişim, ama değişim bu değil

Bugün başka bir kulübün maçına atanan hakemin değişmesi gibi konular da var. Bu işin kişiler etrafında değil, şeffaf, hiçbir takımı gözetmeden, TFF içerisinde veya dışardan güç gösterisi yapmadan Türk futbolunun lehine çözülmesini istiyoruz.  Bizim istediğimiz değişim, ama değişim bu değil. Biz istediğimiz sistem değişikliğini tüm kulüpler adına adaletin savunucusu olmaya, bunu talep etmeye devam edeceğiz. Türk futbolunda güçlü bir sisteme ihtiyacımız var. Zaten birkaç kulübün ya da bazı kulüplerin dönem dönem güç gösterisi yapması sonucu Türk futbolu buraya geldi. Geldiğimiz noktada da ileriye geçmiş alışkanlıklarımızla gidemeyeceğimizi biliyoruz." ifadelerini kullandı.
 

Senin için hazırladığımız haberler