Burak Elmas, Fatih Terim İle Ayrlılığın Perde Arkasını Anlattı

Akın Ungan
01.03.2022 - 20:34 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 21:52

Galatasaray Başkanı Burak Elmas Fatih Terim ile ayrılığın perde arkasını anlattı. Burak Elmas, Fatih Terim için ne dedi? Elmas ile Terim neden ayrıldı?

Burak Elmas, Fatih Terim İle Ayrlılığın Perde Arkasını Anlattı

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de beklenen performansı gösteremeyen Galatasaray'da Başkan Burak Elmas, tepkilerin artması sonucu çözüm yolu arayışlarına girerken, teknik direktör Fatih Terim ile yollarını ayırarak, İspanyol çalıştırıcı Domenec Torrent ile anlaştı.

Terim ayrılığının perde arkası

Burak Elmasın verdiği bu karar ve Fatih Terim ile yolların ayrılış şekli caminanın bir bölümü tarafından hoş karşılanmadı. Torrent'in takımın başına getirilmesinin ardından çokça basın açıklamasında bulunan Elmas, Terim kararını kendisinin verdiğini yineledi. Galatasaray Başkanı, Buket Aydın'ın sunduğu Yüz Yüze programına konuk olarak Terim ayrılığının perde arkasını aktardı.

"Savaş, çok kötü bir şey"

İlk olarak Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi hakkında savaş karşıtı duruş gösteren Burak Elmas, "Savaş, çok kötü bir şey. Özellikle bu savaşın mağduru olan masum insanlar, çocuklar, kadınlar bizim içimizi acıtıyorlar. Savaşın her türlüsüne karşı çıkmak lazım. Galatasaray'ın DNA'sında da sorunları konuşarak aşmak vardır." ifadelerini kullandı.

"Yola devam edecektik"

Domenec Torrent hakkında açıklama yapan Burak Elmas, "Göztepe ve Çaykur Rizespor maçında aksi sonuç çıksa da Torrent ile yola devam edecektik." şeklinde konuştu.

"Galatasaray'ın eşleşmedeki şansı 51"

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Barcelona ile eşleşen Sarı-Kırmızılılar'ın Başkanı, "Galatasaray'ın eşleşmelerde şansı her zaman yüzde 51'dir. Biz her maça Galatasaray olarak kazanmak ve tur atlamak için çıkarız." dedi.

"Türk spor tarihinin en büyük başarısı..."

Elmas, "Türk spor tarihinin en büyük başarısını Galatasaray elde etmiştir. 20 küsür senedir tekrar edilmemiş ve yanına yaklaşılamamış bir başarıdır." ifadelerini kullandı.

"Terim'i davet etmeme gerek yok"

Terim ile yollarını ayıran Galatasaray Başkanı Elmas, "İstanbul'daki maça Fatih Terim'i davet etmeme gerek yok, kendisinin zaten locası var. İhtiyaç olursa tabii ki davet ederim." şeklinde konuştu.

"Birçok takım Campos'un peşindeydi"

Galatasaray'da yönetim danışmanlığına getirilen Luis Campos'dan bahseden Elmas, "Luis Campos, birçok takımın peşinden koştuğu bir isimdi. Campos'un da ücreti bizim bütçemizde ödenebilir bir meblağdır." dedi.

"Yayın gelirleri için fikirlerimiz masada"

Süper Lig yayın ihalesi için açıklama yapan Elmas, "Galatasaray olarak her masada varız. Yayın gelirlerinin büyümesi için Galatasaray'ın fikirleri masada." diye konuştu.

Gedson açıklaması

Ara transfer döneminde eski oyuncusu Gedson Fernandes'i Benfica'dan kadrosuna katma planları yapan Galatasaray, oyuncuyu transfer edememişti. Beşiktaş'ın gelecek sezon için anlaşma sağladığı ve kiralık olarak Rizespor'a giden Gedson, performansı ile dikkat çekti. Futbolcu hakkında konuşan Elmas, "Gedson, Galatasaray'a gelmesi mümkün olan oyunculardandı. Fakat bu transfer, Galatasaray'ın başka şeylerden vazgeçmesini gerektirecekti." ifadelerini kullandı.

Terim ile ayrılık

Fatih Terim'in teknik direktörlük görevinden alınması hakkında açıklama yapan Burak Elmas, "Fatih Terim kulüpten ayrılmadı. Divan Kurulu üyesi ve kulübün efsanesi. İleride çok farklı görevler alabilir. Bu bir birlikteliğin sonlamasının neden olduğunu konuşmanın Galatasaray'a şu an faydası yok." şeklinde konuştu.

"Fatih Hoca'ya teklif ettim ancak kendisi kabul etmedi"

Fatih Terim ile ayrılık konuşmasında kafasındaki pozisyonu hocaya teklif ettiğini belirten Burak Elmas, "Her Galatasaray üyesinin yöneticilik, başkanlık gibi pozisyonlara aday olma hakkı vardır. Benim kafamda bir şey vardı, Fatih Hoca'ya teklif ettim ancak kendisi kabul etmedi. Saygı duymak lazım. Bunun doğru bir karar olup olmadığını Galatasaraylılar değerlendirecektir." dedi.

"Galatasaray üyelerine ciddi hakaret olur"

Kendisinin Fatih Terim sayesinde başkan olduğu iddiaları hakkında konuşan Elmas, "Galatasaray'ın çok değerli bir üye bazı var. Galatasaray üyeleri, kendilerini bir dönem için temsil edecek yönetimleri seçerken çok ciddi kriterlerle hareket ederler. Sadece teknik direktörle bu kararı alıyorlar demek ciddi hakaret olur." diye konuştu.

"Öyle bir fotoğrafı koymamalıydı"

Arda Turan'ın Fatih Terim ve Terim'in çalışma ekibi ile birlikte bir akşam yemeğine katılması ve bu yemekten fotoğraf paylaşması hakkında konuşan Başkan, "Arda'nın, Fatih Hoca'yla birlikte olması ve yemek yemesiyle ilgili bir rahatsızlık duymadım. Galatasaray'ın kaptanı olarak bu hassas durumda, hocasının haksız eleştiriler aldığı bir ortamda daha fazla sorumluluk sahibi olmalıydı, öyle bir fotoğrafı koymamalıydı" dedi.

"Torrent bir projenin parçasıydı"

İspanyol teknik adam Domenec Torrent hakkında açıklama yapan Elmas, "Torrent bir projenin parçasıydı. Bu demek değil ki değişiklik kararı alacağız. Galatasaray Başkanı'nın sporun her ferdiyle bağlantılı olması gerekiyor. En uygun adayın Torrent olduğuna karar verdik." şeklinde konuştu.

"Batmış bir Türk futbolu var"

Yayın ihalesindeki son durumu açıklayan Galatasaray Başkanı, "Yapılan ihalenin sonuçları açıklandı. Türk futbolu uzun zamandır değer düşüşü içinde. Dışarıda öyle bir algı var ki sanki her şey normal gidiyor, basit bir lig oynanıyor gibi. Batmış ve sistemleri çökmüş bir Türk futbolu var şu anda. 500 milyon dolardan ihale edildi. Her sene indirim istediler, en son 220 milyon dolar civarına düştü." ifadelerini kullandı.

"1-2 hafta içerisinde netleşir"

Sözlerine devam eden Elmas, "Federasyonumuzla çok ciddi bir çalışma yapıldı. Bir danışmanla beraber ihaleye çıkıldı. Birçok paket var. Birinci paket asıl paket. Onunla ilgili tekrar görüşülecek. Önümüzdeki sene maçlar seyredilecek ama kulüpler için en iyisi yapılmalı. 1-2 hafta içerisinde netleşir. Kulüplerin bir televizyon kanalı kurması gibi bir karar da alınabilir, buna kulüpler hazır." diye konuştu.

"Süper Lig A.Ş için fırsat olabilir"

Burak Elmas, "Süper Lig A.Ş.'ye geçiş modeli için de bir fırsat olabilir. Tüm kulüp başkanlarıyla konuşuyoruz. Asıl olması gereken o. Bence dibi gördük, geleceği görmek için de doğru sistem gerekiyor. Başarılı ülkelere bakarsanız benzer sistemler var." dedi.

"Işıtan Gün aktif yöneticimiz"

Sosyal medya üzerinden geçmiş dönemde yapmış olduğu paylaşımlar ile gündeme gelen Galatasaray yöneticisi Işıtan GÜn hakkında açıklama yapan Başkan, "Işıtan Gün, şu anda aktif yöneticimiz. Işıtan Gün'ün Fatih Terim'le ilgili bir tweet'i olmadı. Geçmiş yıllarda, çok gençken attığı bazı tweetlerde hatalıydı. Yanlış tweetler atmış geçmişte, kabul etti ve özür diledi." şeklinde konuştu.

"Anlamasını beklediklerim, beni anlamadı"

Burak Elmas, "Galatasaray'ın geleceğine katkı yapacak birçok projemiz var. Çok zor bir göreve geldiğimizi, takdir edilmeyeceğimizi arkadaşlarıma söylemiştim. Bazı beklemediğimiz şeyler oldu. Alınması gereken zor kararları anlamasını beklediğim bazı isimler maalesef anlamadılar." ifadelerini kullandı.

"Zor kararları almaya devam edeceğiz"

Sarı-Kırmızılı Başkan, "Her türlü karar bizim başımızın üstünedir. Alınması gereken zor kararları almaya devam edeceğiz. Galatasaray'ı, Galatasaray tüzüğü ile yönetiyoruz ve kabul ederek aday olduk. Galatasaray'ın anayasası kabul edilmiş tüzüktür, ne gerekiyorsa onu yaparım." diye konuştu.

"İbra korkumuz yok"

Yönetim Kurulu'nda ibra edilmeyeceği yönünde çıkan iddialar hakkında konuşan Başkan, "Tüzüğümüze birebir uymaya gayret gösteriyoruz. İbra korkumuz yok, işimize devam ediyoruz. Galatasaray'da bir iş yapıldıysa onun hesabı verilmeli. Ne zaman bakıyoruz ki bazı konularda yalan haberler çıkıyor, biz de tüm kararları hemen açıklıyoruz. Üyelerimizin doğru bilgiyle karar vermesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz." dedi.

"Menajer rakamlarını açıklamak neden siyasi olsun?"

Galatasaray'ın oyuncu menajerlerine yaptığı ödemeleri üyelerin önüne seren Burak Elmas, bu hareketini siyasi olarak değerlendirenlere cevap verdi: "Galatasaray'ın menajer rakamlarını açıklaması neden siyasi bir hamle olsun? Siyasi bir hamle olsa suçlama yapardım. Kötü niyetli, gelecekle ilgili hiçbir kaygısı olmayan insanlar yanlış bilgiler servis ediyorlar. Biz de yanlış bilgiler servis etmeyin, doğru bilgileri paylaşalım dedik. İşsiz gazeteciler anlasın diye açıkladık. Kendi dönemimiz dahil olmak üzere rakamları açıklamaktan imtina etmeyeceğiz."

"Torrent ile tanışmamız, Pep sayesinde oldu"

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Domenec Torrent'in sonuna kadar arkasında olduğunu kaydederken,  İspanyol çalıştırıcı ile Pep Guardiola sayesinde tanıştığını söyledi: "Domenec Torrent çok fazla detaylı görüşerek karar verdiğim hoca. Hem Torrent'e hem de yardımcılarının bilgisine çok güveniyorum. Sonuna kadar arkalarındayım. Bizim Torrent ile tanışmamız, Pep sayesinde oldu. Pep Guardiola, 'Futbolla ilgili bir sorun varsa, Torrent çözer' dedi."

"Okan Buruk'la ilgili herhangi bir demecim olmadı"

Torrent ile yolları ayırıp, Okan Buruk ile anlaşma sağlayacağı iddialarına ilişkin açıklama yapan Elmas, "Okan Buruk'la ilgili herhangi bir demecim olmadı. Torrent teknik direktörümüzdü, spekülasyon yapıldı. Okan Hoca da zor bir dönemden geçiyor, oğlu zor bir hastalıkla uğraşıyor. Oğlu koyu bir Galatasaraylı ve bu konuyu fazla deşmemek lazım." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler