"Burak Elmas yönetimi tek bir konuda konuşamaz"

26.06.2021 - 18:55 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 19:00

Galatasaray'ın eski yöneticisi Ahmet Özdoğan, Burak Elmas'ın başkanlığa seçilmesini değerlendirdi. Özdoğan mali konularda çarpıcı bir mesaj verdi. İşte o açıklamalar...

"Burak Elmas yönetimi tek bir konuda konuşamaz"

AJANSSPOR-HABER 

Galatasaray'ın eski yönetici ve başkan adaylarından biri olan Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılıların gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Özdoğan, Burak Elmas yönetimine camianın ilk aylarda eleştiri yapmayacağını fakat; yönetimin bu süreyi çok iyi kullanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca Özdoğan, mali konularda ise çarpıcı bir ifadeye imza attı. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında canlı yayında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Ahmet Özdoğan'ın açıklamaları şu şekilde: 

"Burak Elmas ve yönetimi projelerini çok iyi anlattı ki seçildi"

Galatasaray'ın 38. başkanı olan Burak Elmas'ın uzun yıllardır camia içinde yer aldığını ifade eden Ahmet Özdoğan, "Sayın Burak Elmas uzun süredir beri Galatasaray'ın başkanı olmak istiyordu. Yurt dışındaydı geldi, Sportif A.Ş'de görev aldı. 1,5 ay sonra da istifa etti. Ondan sonra da çalışmalarını sürdürdü. Arkadaşlarıyla birlikte çalıştı, başkan adaylığını koydu. Ekibiyle birlikte seçildi. Sayın Burak Elmas yeni bir isim değil. Camianın iyi bildiği, 1997 yılında PAF Takımı'nda görev yapmış sonra da yönetim kurulu üyesi olmuş bir kardeşimiz. Demek ki Galatasaray'a projelerini çok iyi anlattı. Kendisini ve ekibini tebrik etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

"UEFA kıskacından kurtulduk, Bankalar Birliği kısacına girdik"

Mustafa Cengiz yönetimine eleştiri yapan Galatasaray'ın eski yöneticisi, "UEFA kıskacından kurtulduk. Ama Bankalar Birliği gibi bir kıskaca girdik. Bu bir başarı ise Galatasaray camiası bunu takdir edecektir. 2020 yılı mali genel kurulları yapılmadı. Sayın Mustafa Cengiz ile ilgili kararlarını daha vermedi. Eylül-Ekim gibi insanlar tatilden dönünce genel kurullar yapılacaktır. Mustafa Cengiz, mahkemeler bitti gibi gösterdi ama daha bitmedi. 2019 ve 2020 yılları var. Mustafa Cengiz'in dediği gibi mi oldu, başka şeyler mi var? Bunlar mutlaka çıkacak" diye konuştu.

"Burak Elmas ve yönetimi enkaz edebiyatı yapamaz"

Öte yandan Ahmet Özdoğan, başarılı olmasını temenni ettiği Burak Elmas yönetiminin mali konularda konuşmasının doğru olmayacağını şu sözlerle ifade etti:

"Burak Elmas ve yönetimi enkaz edebiyatı yapamaz. Bunu diyemezler. Neden? Galatasaray'da insanların büyük bir kısmı, 'Önce mali kongreleri yapalım. Sonra genel kongre yapalım' dediler. Ama Burak Elmas ve yönetimi karşı çıkmıştı. Dolayısıyla, aldığı mali tablo ile ilgili hiçbir şekilde söz söyleme hakkı yok. Olay ne olursa olsun bunu çözebileceklerini gördüler ki bu işe soyundular. Galatasaray camiası, 'Burak Elmas 1541 oyla seçildi, yüzde 15 ile seçildi, yüzde 33 ile seçildi' demez. Galatasaray'a yararlı mı değil mi? Camia birleşir."

"3-6 ay ciddi eleştiriler olmaz"

Ahmet Özdoğan, yeni başkan Burak Elmas'a ilk aylarda tam destek olunacağını ancak; belli bir süre geçtikten sonra yeni değerlendirmelerin yapılacağını düşündüğünü ifade etti. Özdoğan, "Elmas'a 3-6 ay arası camiadan ciddi eleştiriler olacağını düşünmüyorum. Burak Elmas ve değerli arkadaşları bu süreyi iyi kullanırsa hem kendileri de hem de Galatasaray camiası için iyi olacaktır. Sadece mali konularda konuşma lüksleri olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"Ya Terim modeli vardır, ya da Terim yoktur"

Galatasaray'ın eski yönetici ve başkan adayı Özdoğan, Burak Elmas'ın Fatih Terim ile devam etme kararının doğru olduğunu söyledi. Özdoğan sözlerini şu şekikde tamamladı:

"Şampiyonlar Ligi'ne katılmak zorundayız. PSV maçını iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi için Terim ile devam etmek doğru bir karardı. Bugün sokağa çıkalım. Yüz Galatasaraylının 80'i Fatih Terim ile devam edilsin ister. Başka bir alternatif de yoktu bence. Sayın Burak Elmas çok netti. Hiçbir zaman B şıkkını düşünmedi. Futbol Şube Sorumlusu olmayacak. Zaten Terim ile çalışıyorsanız bu olmaz. Sayın Fatih Terim ile çalışmak hem çok kolay hem de çok zor. Burak Elmas Terim'i çok iyi tanıyor. UEFA döneminden beri araları da iyi. Ya Terim vardır ya da yoktur. Terim direkt başkan ile görüşür."

Senin için hazırladığımız haberler