Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı'dan Burak Elmas Açıklaması

Akın Ungan
17.02.2022 - 16:59 | Son Güncellenme: 17.02.2022 - 18:14

Adnan Polat döneminde Galatasaray 2. Başkanlığı yapmış olan Mehmet Helvacı, Burak Elmas ile yapılan toplantıda konuşulanları anlattı. Elmas seçime gidecek mi?

Galatasaray Eski 2. Başkanı Mehmet Helvacı'dan Burak Elmas Açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray'da Adnan Polat döneminde 2. Başkanlık yapan Prof. Dr. Mehmet Helvacı, Yüksek İstişare Kurulu toplantısında Burak Elmas ile arasında geçen konuşmayı ve Elmas yönetimi hakkında düşüncelerini anlattı. Helvacı, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı.

"Fikirlerimi söyledim"

Yüksek İstişare Kurulu'nda gerçekleştirilen toplantı hakkında bilgi veren Mehmet Helvacı, "O toplantıda gündeme ilişkin olarak başkana fikirlerimizi söylüyoruz. Ben de kendi fikirlerimi söyledim. Toplantı 1-2 hafta önce yapıldı." ifadelerini kullandı.

"Camiada gerilime neden oluyor"

Helvacı, toplantıda Burak Elmas'a söylediklerini aktardı: "Konu ibra ya da ibrasızlık meselesi değil. Siz seçilirken, çok doğru bir söylemde bulundunuz. Galatasaraylılar'ı birleştireceğiz dediniz. Ama şu anda geçmişte yaşanılanlara doğru gidiyorsunuz. Genel kurul toplanacak ve orada ibra, ibrasızlık konuşuluyor. Siz ibra edilmezsiniz diye bir şey söylemiyorum. Bu toplantılar, Galataasaray camiasında gerilime neden oluyor."

"Seçim kararınızı alın, bunu açıklayın"

Helvacı: "Galatasaray'ı birleştiren başkandır. Bizler Galatasaray'ı birleştiremeyiz. Biz buna destek verebiliriz. Yaşayacağımız genel kurulda ibra edenler ve ibra etmeyenler ortaya çıktığında birleşme olmayacak. Buna başkan engel olabillir. Seçim kararınızı alın, bunu açıklayın. Genel kurulda ibra edilen, edilmeyen soruları olmasın. Galatasaray'ı başkanlar bölmez, birleştirir."

"Gereğini yacağını söyledi"

Fikrini açıkladıktan sonra Başkan Burak Elmas'tan gelen yanıtı aktaran Helvacı, "Başkandan bir cevap bekleyerek bu konuşmayı yapmadım. Dinledi ve gereğini yapacağını söyledi. Bu sadece benim fikrim değil, camianın ağırlıklı fikri." şeklinde konuştu.

"Seçim korkulacak bir şey değildir"

Eski 2. başkan, "Benim anlattığım şey ibra ya da ibra edilmeme meselesi değildir. O genel kurulu ortadan ikiye bölmemek lazım. Seçim de öyle korkulacak bir şey değildir. Elmas'ın tekrar seçime gidiyor olması onu küçük düşürmez tam tersine güçlendirir." dedi.

"Proje yaptım dedi, projenin yerinde yeller esiyor"

Mehmet Helvacı, Burak Elmas'ın bahsettiği proje hakkında konuştu: "Mesele futbol takımını düzeltip, düzeltmemek değil. Sayın Elmas, futbolla ilgili ben bir proje yaptım dedi. Geldiğimiz noktada bu projenin yerinde yeller estiğini görüyoruz. Bunda önemli olan başarısızlık değildir. Futbol takımı başarısız olduğu için ortadan kaldırılacak bir proje de değildir, ortada bir proje varsa..."

"Başkan olmak için seçim şart ama başkan kalmak için yeterli değil"

Burak Elmas'ın seçim kararı vermesini belirten Helvacı, çarpıcı konuştu: "Eğer tekrar seçilemeyecekse, bu gücü tutmuyorsa, yine seçime gitmesi gerekir. Bu, maçları kazanarak düzeltilecek bir şey değildir. Galatasaray Başkanı olmak için seçilmek şarttır. Ama başkan kalmak için yeterli değildir."

"Camianın bir kısmından vazgeçerek devam edersiniz"

Helvacı, konuşmasının devamında, "Her lider, yönettiği toplumun nabzını tutar, onları bölmeden yönetmeye çalışır. Eğer onu başaramıyorsa, yönetemez. Hangi maçları kazanırsanız kazanın, bölünmeye engel olamazsınız. Dolayısıyla camianın bir kısmından vazgeçerek, yola devam edersiniz." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray Pasqual Sensibile'yi resmi olarak açıkladı
Habere Git

"Elimizde böyle veriler var"

Riva ve Florya projeleri için 1,5 milyar TL verileri hakkında açıklama yapan Helvacı, "Elimizde böyle veriler var. Eski projenin yenilenmiş versiyonunda böyle bir rakam var ortada." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Kerem Aktürkoğlu, Marcao hakkında konuştu! "Aşmak zorundaydım"
Habere Git

"500 milyona ulaşan başkan, yanlış hesapla ulaştı"

Verilerin 1,5 milyarı göstermesine raümen Burak Elmas'ın yaptığı sunumda bu paranın 500 milyon olduğunu söylemesi üzerine konuşan Helvacı, "Başkanın projeksiyonuna birçok şey olumsuz anlamda mükerrer yazılmıştı. Dolayısıyla 500 milyona ulaşan başkan, yanlış hesapla bu sonuca ulaştı. O hesabı doğrulttuğunda rakam 500 milyonun çok üstüne çıkıyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler