Burak Elmas'ı Böyle İkna Etmiş: "Ozan Tufan Ve Salih Uçan Gibi..."

25.01.2022 - 11:20 | Son Güncellenme: 25.01.2022 - 11:51

Fenerbahçeli Ozan Tufan, Beşiktaşlı Salih Uçan'dan sonra Galatasaraylı Emre Akbaba'ya da Alanyaspor havası yaradı. Futbolcu adeta yeniden doğdu. İşte detaylar...

Burak Elmas'ı Böyle İkna Etmiş: "Ozan Tufan Ve Salih Uçan Gibi..."

AJANSSPOR HABER

Büyük takımlarda oynadıktan sonra gözden düşen oyuncuların toparlanması zordur. Son yıllarda bu zor işi en iyi başaran takım Alanyaspor oldu. Takımlarında gözden düşen yıldızların kendisine gelmesini sağlayan Akdeniz ekibinde bu sezon parlayan isim ise Emre Akbaba. Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın oyuncuya kiralık transfer izni vermesinde Ozan Tufan ve Salih Uçan'ın da payının bulunduğu ortaya çıktı.

Emre Akbaba iki büyük sakatlık yaşadı

Yıllarca Alanyaspor forması giydikten sonra başarılı performansıyla hem Galatasaray hem Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği Emre Akbaba'nın tercihi sarı kırmızılar olmuştu. Milli Takım'a kadar yükselen Emre Akbaba, Galatasaray'da iki büyük sakatlık geçirdi.

Galatasaray'da gözden düştü Alanyaspor'a döndü

Sakatlık dönüşü Galatasaray'ın istediği performansa bir türlü ulaşamayan Emre Akbaba, saha içinde Belhanda ile duran top için kavga edince iyice gözden düştü. 11'deki yerini kaybeden futbolcu sezon başında oynamak istediğini belirterek Fatih Terim'den ayrılık izni aldı.

Alanyaspor'da 3 haftada 6 gol

Emre Akbaba'nın tercihi eski kulübü Alanyaspor oldu. Kiralık olarak Akdeniz ekibinde ilk yarıda zorlanan futbolcu, Farioli'nin göreve gelmesiyle adeta coştu. Son 3 maçta 6 kez topu ağlara yollayan Emre Akbaba, bu sezon resmi maçlarda 10 gole ulaştı.

'Orta sahada özgürlük' dopingi

Farioli’nin takımın başına gelmesinin ardından orta sahada daha özgür oynama şansı bulduğunu belirten Emre Akbaba, Giresunspor maçından sonra yaptığı açıklamada şunu söyledi: "Skora katkı sağladığım için mutluyum. Sezon sonuna kadar Alanyaspor için elimden geleni yapmaya devam edeceğim.”

İlgini Çekebilir
Luis Campos faturayı Torrent'e kesti: "Bu eski Barcelona takımı değil"
Habere Git

Emre Akbaba'dan önce Ozan Tufan

Alanyaspor sadece Emre Akbaba'nın ikinci baharını yaşamasını sağlamadı. Fenerbahçe'de istenmeyen futbolcu haline gelen Ozan Tufan da Akdeniz ekibine geldikten sonra adeta yeniden doğmuştu. Alanya macerası sonra Ozan Tufan Fenerbahçe'de düzenli forma şansı bulmuş ve kaptanlardan biri  olmayı başarmıştı.

Salih Uçan Beşiktaş'a transfer oldu

Yine genç yaşında Fenerbahçe'de yıldızı parlayan Salih Uçan, İtalya'da forma giydikten sonra gözden düştü. İstanbul ekipleri tarafından istenmeyen futbolcunun tercihi Alanya oldu. Burada çıkardığı başarılı maçlarla Milli Takım için ismi geçti ve bu sezon başında Beşiktaş'a transfer oldu.

Kiralama ücreti yok

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Emre Akbaba'yı kiralık olarak kadrolarına katarken Galatasaray Başkanı Burak Elmas ile yaptığı görüşmeyi gazeteci Şansal Büyüka'ya anlattı. Kiralama olarak Galatasaray'a bir ücret vermediklerini belirten Çavuşoğlu, sadece Emre Akbaba'nın yıllık ücretini karşıladıklarını söyledi.

Burak Elmas, Emre Akbaba için böyle ikna olmuş

Çavuşoğlu, transfer için Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ı nasıl ikna ettiğini şöyle anlattı: "Galatasaray'da oynamıyor, seyirci tepki koyuyor, ver bana... Ozan Tufan kayboluyordu, parlattık Fenerbahçe'ye geri yolladık. Salih Uçan'ı parlattık Beşiktaş'a verdik. Emre'yi gönder bize, parlatalım, yeniden yaratalım, geri yollayalım."

Emre Akbaba'nın performansı

Emre Akbaba bu sezon Galatasaray formasıyla Avrupa Ligi elemesinde Randers'e karşı 2 maçta 63 dakika forma giydi. Alanyaspor'da 18 Süper Lig ve 2 Türkiye karşılaşmasına çıkan Akbaba, 10 gol attı, 4 asist yaptı. Futbolcu, Galatasaray kariyeri boyunca ise 73 maçta şans buldu. 14 kez topu ağlara yollamayı başarırken 8 gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler