Burak Elmas’ın 140 milyon dolarlık projesi

20.06.2021 - 00:06 | Son Güncellenme: 20.06.2021 - 14:51

Son dakika spor haberleri... Galatasaray'da Burak Elmas, başkan seçilmişti. Elmas, adaylık sürecinde sponsorluk ile beraber 140 milyon dolar vaat etmişti.

Burak Elmas’ın 140 milyon dolarlık projesi

Ceyhun KUBURLU - AJANSSPOR

Galatasaray’da 38. Başkan Burak Elmas oldu. Genç başkan seçim öncesi Galatasaray’a 140 milyon dolarlık kaynak yaratacağını söylemişti. Elmas, 100 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması ve 40 milyon dolarlık bir bütçeleri bulunduğunu açıklamıştı.

'Galatasaray kararını verdi ve hiç kimse kaybetmedi'

Galatasaray’ın 38. Başkanı Burak Elmas oldu. Aylardır süren belirsizlik dün son buldu ve Galatasaray Lisesi’nde yapılan seçimi Burak Elmas kazandı. Elmas, ''Tüm üyelerimize, bana ve ekibime gösterdikleri teveccüh için teşekkür ederim. Bu Galatasaray’a yakışan yarışı birlikte götürdüğümüz tüm adaylara teşekkür ederim. Bu seçim Galatasaray için çok önemliydi. Galatasaray kararını verdi ve hiç kimse kaybetmedi. Bugünden tezi yok birlik olup tüm Galatasaraylılar tek yumruk olacağız. Birlikte çok şey başaracağız. Çok mutluyum. Hakikaten Galatasaray’a yakışan bir seçim süreci oldu. Bugün biz kazanmış olabiliriz ama kimse kaybetmedi. DNA’mızın, Değerlerimizin savunucusu olmaya devam edeceğiz ve birlikte çok şey başaracağız. Öğrendiğimiz Galatasaray’a uygun davrandık'' dedi.

BURAK ELMAS'IN BAŞKAN SEÇİLDİĞİ GÜN NELER YAŞANDI? HABERİ OKUMAK İÇİN TIKALYINIZ...

'Verdiğimiz tüm sözlerin farkındayız ve hepsini yerine getireceğiz'

Seçim sonrası konuşan Elmas, ''Verdiğimiz tüm sözlerin farkındayız ve hepsini yerine getireceğiz'' mesajı verdi. Elmas kısa süre önce düzenlenen basın toplantısında şunları söylemişti: ''Galatasaray, Türkiye'nin en büyük uluslararası markası ve maalesef doğru marka gibi yönetilmiyor. 100 milyon dolar karşılığında stat isim anlaşmamız 5+5 ön anlaşma imzaladık. Kasa kolaylığı içinde 40 milyon dolar hazırladık. Her şube içinde sponsorlarla görüşmeler yaptık" 

Harcama limiti 546 milyon lira

Burak Elmas ve yeni yönetiminin önümüzdeki günlerde futbol alanında birçok çalışma yapması bekleniyor. Transfer sezonunda Galatasaray’ın 546 milyon liralık harcama limiti bulunuyor. Elmas’ın, önümüzdeki günlerde ilk olarak teknik direktör konusunda Fatih Terim ile tekrar masaya oturması bekleniyor. Teknik Direktör konusunun çözüme kavuşmasıyla birlikte Burak Elmas ve yönetiminin transfer sezonuna hızlı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Borç 2.7 milyar lira

Burak Elmas’ın transfer döneminde en şanslı olduğu konu ise Galatasaray’ın UEFA ile yaptığı Finansal Fairplay (FFP) anlaşması olacak. Galatasaray eski Başkanı Mustafa Cengiz, kısa süre önce bu konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “Bugün itibarıyla FFP'den çıkış yaptık. UEFA daha bir yıl olmasına rağmen bizi serbest bıraktı. UEFA'ya çok teşekkür ediyorum."  

Galatasaray böylece sattığı kadar oyuncu transfer etmek zorunda kalmayacak. Bu da yeni yönetimin elini oldukça rahatlatacak. Ancak sarı-kırmızılıların tüm bunlara rağmen toplam borcu yaklaşık 2.7 milyar lirayı buluyor. Bu da yeni yönetimin çözmesi gereken konuların başında geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler