Burak Elmas'ın zor sınavı... Galatasaray'da neler oluyor?

Orhan Gülek
04.01.2022 - 13:24 | Son Güncellenme: 04.01.2022 - 15:56

Galatasaray'da başkan Burak Elmas ile Fatih Terim gerginliği dışında, seçimde birçok önemli vaatte bulunan Burak Elmas'ın performansı eleştiriliyor

Burak Elmas'ın zor sınavı... Galatasaray'da neler oluyor?

Burhan Can TERZİ - TERZİNİN ATÖLYESİ

Günlerdir çeşitli mecralarda Galatasaray'da Fatih Terim döneminin sonlanacağı ileri sürülüyor. En başından beri söyledik. Şu an için böyle bir durum söz konusu değil. Terim projesine ve koyduğu vizyona inanıyor. Nitekim tecrübeli çalıştırıcı görevinin başında olduğunu açıkladı. Evet bazı anlaşmazlıklar var. Transfer politikası, oyun görüşü, antre biçimi, Florya yapılanması konularında tartışmalar yapıldı; yapılıyor. Ama bu demek değildi ki Terim ile yolları ayırmaya karar verildi. Zaten Terim istemediği sürece şu an mümkün de değil. 

  1. Mevcut ekonomik şartlarda yönetim, tek taraflı bir fesit gerçekleştiremez. 
  2. Başkan Burak Elmas, ilk yılında Fatih Terim'i gönderen adam olarak hatırlanmak istemez.
  3. Statta yönetim istifa ya da herhangi bir istifa sesi çıkmadıysa bu Fatih Terim'in varlığı sayesinde. Yönetim, Terim'i gönderip şu aşamada tüm okları üzerine çekemez. 

Başkan yardımcısı ve genel sekreter istifaları büyük çatlaklar oluşturdu

Çünkü buzdağının diğer tarafı var. Başkan Burak Elmas, seçim döneminde gösterdiği performansı ve söylemleri başkanlığı dönemine taşıyamadı. Başkan yardımcısı ve genel sekreter istifaları büyük çatlaklar oluşturdu. Şu an çok ciddi şekilde yönetim camiada sorgulanıyor. Başkan kişisel karizmasının da zedelenmemesi için yeni bir program izlemesi, ikinci yari başlarken hem içeri hen dışarı ciddi mesajlar vernesi gerekiyor. Eğer saha içi sonuçları gelmezse başkanı çok zor bir sınav bekliyor. 

Köksal Ünlü kimi işaret ediyor 

Galatazaray'da istifa eden genel sekreter Köksal Ünlü, "Hoca ne savaşlar gördü geçirdi... Bu aralar yaşananlar, olsa olsa tatbikat olur ona.

Fatih Terim'i tanımayan ama çok iyi tanırmış havasında olan haramiler hariçten gazel okuyup, arkadan dolarak iş tutmaya kalkarsa Galatasaray duvarı onların üstüne yıkılır. Herkes işine baksın" diye mesaj yayınladı. Yönetim kurulurken Burak Elmas'ın yanındaki ilk kişi olan ancak ilk istifasını veren Ünlü'nün bu açıklaması çok ciddi ayrışmaların yaşandığını da gözler önüne sürüyor.

Senin için hazırladığımız haberler