PFDK'dan Galatasaray Başkanı Burak Elmas'a 45 gün hak mahrumiyeti!

27.08.2021 - 18:13 | Son Güncellenme: 28.08.2021 - 08:43

PFDK, Galatasaray Başkanı Burak Elmas'a 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi. Fenerbahçe yöneticileri Selahattin Baki ve Alper Pirşen de ceza aldı.

PFDK'dan Galatasaray Başkanı Burak Elmas'a 45 gün hak mahrumiyeti!

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Başkanı Burak Elmas'ın cezası belli oldu. PFDK, Elmas'a Hatayspor maçından sonra yaptığı 'açıklamalarındaki hakaretten' 45 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin TL para cezası verildiğini duyurdu.

Fenerbahçe'ye de ceza

Kurul ayrıca, 'sosyal medya hesabından sportmenliğe aykırı açıklamada bulunulması' nedeniyle Fenerbahçe'ye 100 bin TL para cezası verildiğini açıkladı. Yöneticilerden Selahattin Baki 45 bin TL, Alper Pirşen ise 30 bin TL ceza aldı.

Galatasaray'a 100 bin TL'lik fatura 

TFF'nin resmi sitesinden paylaşılan kararların Galatasaray ile ilgili bölümü şöyle:

1- GALATASARAY A.Ş.'nin, kulüp sosyal medya hesabından yapılan ve kulüp resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalarda yer alan hakaretler nedeniyle FDT'nin 41/3. maddesi uyarınca 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

PFDK'nın Burak Elmas kararı

GALATASARAY A.Ş. başkanı BURAK ELMAS'ın, kulüp sosyal medya hesabı ve kulüp resmi internet sitesinde yer alan açıklamalarında yer alan hakaretlerinden dolayı FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 50.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Hatayspor maçındaki "talimatlara aykırı hareketi" ve "resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamalardaki hakaretleri" nedeniyle Disiplin Kurulu'na sevk edilen Burak Elmas, PFDK Başkanlığı'na bir yazı göndermişti. 

'Savunma yapmayı zûl addederim' dedi

Savunma yapmayacağını belirten Galatasaray Başkanı, "Yönlendirme ve talimatla karar verdiğiniz yapılacak olan herhangi bir savunmanın önem arz etmediğinin farkındayım. Hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu önceleyen ve talimatla karar veren kurulunuz nezdinde savunma yapmayı zül addederim" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray kurullardan rahatsız

Başkanlığa seçildiği ilk günden beri TFF ve kurullarını eleştiren Burak Elmas bu görüşünü, "Daha önce müteaddit defalar kamuoyu ile paylaştığım üzere, Türkiye Futbol Federasyonu hukuk kurullarının tarafsız ve bağımsız olmadığı tüm futbol paydaşlarının malumudur" ifadesiyle dile getirmişti. 

Burak Elmas'tan Metin Oktay ve Socrates paylaşımı

Öte yandan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, PFDK'nın 45 günlük cezasının ardından çok dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, Metin Oktay'ın fotoğrafı ve ünlü filozof Socrates'ten alıntıyla "Pişman değilim, kendimi böyle savunup ölmeyi, aşağılık şeyler yapıp yaşamaya yeğ tutarım" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler