Burak Elmas’tan yönetime dava

Eren Tuncay
13.05.2021 - 12:58 | Son Güncellenme: 13.05.2021 - 13:28

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas’tan yönetime ikinci defa ihtar çekilmiş ve “Aksi halde en kısa sürede yönetim kurulunun açıkça hukuki dayanaktan yoksun ve mesnetsiz olan bu kararına karşı ihtiyati tedbir talepli iptal davası açacağız” denilmişti. Elmas dava dilekçesini sundu.

Burak Elmas’tan yönetime dava

AJANSSPOR - ÖZEL

Galatasaray’da 29 Mayıs’ta olması gereken seçim öncesi, yönetimin iptal kararı alması ve bu konuda geri adım atmaması üzerine başkan adayı Burak Elmas’tan ikinci defa ihtar gelmişti. Seçimin olağan tarihinde gerçekleşmesi ve yönetimin aldığı bu karardan geri adım atması gerektiği ifade edilmiş aksi halde dava açılacağı söylenmişti. Ve Burak Elmas ikinci ihtardan sonra yönetiminden geri adım gelmeyince dava dilekçesini hazırladı ve davayı açtı.

“Kimse Galatasaray’ın yarınlarını karartamaz” denilmişti

Burak Elmas davayı açmadan önce şu açıklamayı yapmıştı: “Yaklaşık iki yıldır Galatasaray’ın doğru yönetilebilmesi için ekibimizle birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte, istisnasız bütün kurullarımızda çalışacak ve Galatasaray’ı hak ettiği yere getirecek çalışma arkadaşlarımızı sizin takdirlerinize sunduk. Galatasaray ile ilgili projelerimizi kamuoyuna açıkladık.

Galatasaray, yalnızca bir spor kulübü değil, sosyalleşme süreci, değer yargıları ve kültürüyle 30 milyon taraftarı olan Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Kimse Galatarasay’ın yarınlarını, umutlarını ve geleceğini karartamaz. Hiçbir Galatasaraylı buna müsaade etmez.”

Senin için hazırladığımız haberler