Burak Kapacak: Fenerbahçe'nin nasıl bir 'Cumhuriyet' olduğunu hissettim

10.09.2021 - 18:10 | Son Güncellenme: 11.09.2021 - 00:49

Fenerbahçe'nin Bursaspor'dan transfer ettiği Burak Kapacak, Vitor Pereira ile olan diyaloğundan sarı-lacivertli takımdaki hedeflerine dek açıklamalar yaptı.

Burak Kapacak: Fenerbahçe'nin nasıl bir 'Cumhuriyet' olduğunu hissettim

AJANSSPOR-HABER

Burak Kapacak, Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan “Günün Röportajı” programına konuk oldu. Bursaspor'dan transfer edilen genç yetenek, "Kendi adıma biraz heyecanlıyım, mutluyum ve çok huzurluyum. Açıkçası sezona böyle başlamamızı ben bekliyordum. Oyuncu kalitesi olarak üst düzey bir takımız. Devamı da gelecek” dedi.

'Pereira hatalarımı söylüyor'

Burak, teknik direktörü Vitor Pereira’yla diyaloğuyla ilgili “Hocamız hep güler yüzlü. Sağ olsun hep yardımcı olmaya çalışıyor. Eksiklerimi söylüyor. Aramız güzel. Hatam olduğunda devam etmemi, hatamın üzerine gitmemi söylüyor. Doğru yaptığımda tebrik ediyor. Hocayla aranızdaki bu bağ çok önemli” ifadelerini kullandı.

'Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük takımı'

21 yaşındaki futbolcu, "Fenerbahçe forması ile neler yapmayı hedefliyorsun?" sorusuna şu yanıtı verdi: “Fenerbahçe’ye geldim, Türkiye’nin en büyük takımı ama bunun da üstü olabilir. Mesela Avrupa, A Milli Takım… bitmez yani. Fenerbahçe’de şampiyon olmak, bu yılki hedefim bu! Bundan sonraki yıllardaki hedefim bu yani. Önce Fenerbahçe formasıyla şampiyonluk yaşamak. Tabii hepsinin de ötesinde statta maça çıkmak. Şu an en büyük hedefim bu.” 

'Ülker Stadı'na çıkınca ne oluyor diye durup baktım'

Burak Kapacak, Bursaspor forması giydiği dönemde Kadıköy'deki atmosfere şahit olduğunu ve çok etkilendiğini ise şu sözleriyle anlattı: “Yanlış hatırlamıyorsam başkanımızın (Ali Koç) geldiği sezon, o sezonun ilk maçıydı. Ben o gün Bursaspor ile kadrodaydım. O gün bu kulübün nasıl bir cumhuriyet olduğunu hissettim. O taraftarlar… Stada girdiğim anda enteresan bir şey oldu, durdum ve etrafıma ne oluyor diye bir baktım. ‘Neredeyim ben’ dedim, şaşırdım yani. Fenerbahçe formasıyla çıkmak çok başka bir şey olacaktır. Buna kesin eminim.”

'Gençler ile tecrübeliler arasında hiç sorun yok'

Röportajında takım içindeki havaya değinen genç oyuncu, “Güzel bir arkadaşlık var. Zaten kötü niyetli insan, futbolcu yok aramızda. Böyle devam ederse, çok daha güzel başarılar elde edebiliriz. Aslında tüm oyuncularla sohbet, muhabbet ederim. Muhammed, Arda, Mert abi, Mesut abi, Serdar abiyle, Serdar abi pek konuşmaz ama onunla da muhabbet ederiz. Aram hepsiyle iyi. Gençler, tecrübeliler hiç problem yok. Zaten tecrübelilerle ben bir şey konuşmuyorum, onlar bir şeyler söyler ben dinlerim. Komik bir şeyler söylerseler ben de gülerim” diye konuştu.

Burak Kapacak: Savunma yönüm biraz zayıf

Oyuncu özellikleri ile ilgili de de Burak Kapacak, şunları anlattı: "Aslında hiç hırslı değildim ama burada sürekli öyle olmak zorundasın. Önceden öyleydim, geçen senelere baktığımda o hırsım hiç yoktu aslında ama şu an öyleyim. Kendimi hırslı hissediyorum. İyi özelliklerimi saymak bana düşmez de, şöyle bir şey var. Mesela savunma özelliğim zayıftır benim. Hocalar da bunu biliyor, sıkıntı yok ama onun üstüne gidiyorum. Onu da geliştirirsem çok iyi olacak. Hücumda biraz topla oynamayı çok severim.”

'UEFA Avrupa Ligi'nde gruptan çıkacağız'

Fenerbahçeli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakipleriyle ilgili de “Kimle oynarsak oynayalım, biz Fenerbahçeyiz. Onlar da sonuç olarak Fenerbahçe ile oynayacaklarını biliyorlar. Onlar da bizden korkuyorlardır, biz zaten korkmuyoruz da o anlamda söyledim. Gruptan çıkacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler