Burak Uçar: “Barış Alper fark yaratmaya devam edecek”

Ali Bozkurt
24.06.2023 - 13:36 | Son Güncellenme: 24.06.2023 - 16:28

Barış Alper Yılmaz’ın gelişim süreçlerini koordine eden Burak Uçar, genç oyuncunun başarıları ve gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Burak Uçar: “Barış Alper fark yaratmaya devam edecek”

AJANSSPOR HABER

Galatasaray’ın şampiyonluğunda pay sahibi olan, Milli takımın oynadığı Letonya ve Galler maçlarında galibiyetin mimarlarından Barış Alper Yılmaz’ı, gelişim süreçlerini koordine eden Burak Uçar, genç oyuncunun gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Uçar'ın yorumları ve detaylar...

''Barış Alper, çok iyi bir aile ve menajere sahip''

Barış Alper sezona damga vuran isimlerden biri oldu. Siz nasıl yorumluyorsunuz bu çıkışı? sorusuna cevap veren Uçar, ''Genel olarak bir futbolcunun başarısı kulüp organizasyonunun yanı sıra aile ve menajer ilişkilerinin uyumuyla doğrudan ilgilidir.  Barış Alper bu manada da saha içindeki etkili performansına programlı bir yaşantıyla ulaştı diyebiliriz. Çok iyi bir aile ve menajere sahip. ''  dedi.

''Barış Alper, yükselişe devam edecek''

Barış Alper Yılmaz'ın daha da üst seviyelere çıkacağını söyleyen Uçar, ''Gelişime çok açık bir  çocuk. Sadece saha içi değil saha dışında da yapması gerekenlerin farkında. Bizim eğitmenlerimizle yapılan çalışmalarda çok gayretli ve istekli. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak ekstra çalışmalarla sezon boyunca istikrarı yakalamayı başardı.'' dedi.

''Okan Buruk, Barış Alper’e de büyük katkı koydu''

Özellikle derbilerde üst düzey performans sergiledi, özel bir hazırlık var mıydı? sorusuna cevap veren Uçar, ''Burada Okan Hoca ve ekibi tüm takıma olduğu gibi Barış Alper’e de büyük katkı koydu. Takım antrenmanları dışında zihinsel olarak da maç öncesi hazırlığının iyi yapıldığını söyleyebilirim.'' dedi.

''Barış Alper Yılmaz, heyecan vermeye devam edecek''

Haziran ayının ortası olmasına karşın Milli maçlarda da enerjisiyle çok öne çıktı Barış Alper? sorusuna yanıt veren Uçar, ''Sezonun yorgunluğunu hissettirmedi. Gerçekten maç içinde direnç gösterip, mücadele gücüyle arkadaşlarına destek oldu. Stil olarak da enerjik bir oyuncu ancak bu temposu, sezonu da ne kadar iyi geçirdiğinin göstergesiydi. Potansiyelinin farkında ve ulaşabileceği en üst seviyeye gelebilmek için çalışmaya devam ediyor. Her geçen gün daha da gelişecek Barış Alper. Heyecan vermeye devam edecek.'' ifadelerini kullandı.

''Öncelikle sonuç değil süreç odaklı olunması gerekiyor.''

Futbolda saha dışı çalışmaların son derece önemli olduğunu görüyoruz. Barış Alper özelinde futbolculara tavsiyeleriniz nedir? sorusunu yorumlayan Uçar, ''Sadece Barış Alper değil, çalıştığımız diğer isimlerden İsmail Yüksek de çok iyi bir çıkış yaptı. Öncelikle sonuç değil süreç odaklı olunması gerekiyor. Gelişim sürecinde inişler ve çıkışlar çok doğal. Performansı optimum düzeyde tutabilmek için psikolojik ve zihinsel açıdan güçlü olmak gerekiyor. Mental dayanıklılık bu işin temeli. Bunun için eğitimlerin yanında planlı bir sosyal hayat olmazsa olmaz. '' dedi.

''Odaklanma istikrarı çok değerli''

Futbolcunun sadece yetenkli değil iyi bir ekiple çalışması gerektiğini savunan Uçar, ''Özellikle genç sporcuların gelişimlerine odaklanma istikrarı çok değerli. Sadece yetenekli olmak yeterli değil. Hayat akışında profesyonel bir ekiple çalışmak başlı başına vizyon ortaya koymak anlamına geliyor. Baskıyla baş etme, kendini tanıma, hedef belirleme ve iletişim becerileri gibi konular rekabetin yoğun yaşandığı futbol dünyasında sizi öne çıkartıyor. Güzel bir söz var; Hayatta en çok görüştüğün 5 kişinin ortalamasısın! Futbolcu kardeşlerim etraflarındaki kişileri seçerken dikkatli olsunlar. Kendilerine yatırım yapmaları sert rekabet koşullarında bir zorunluluk haline gelmiş durumda.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler