Burak Yılmaz: "Anneciğim bak şampiyon olduk!"

24.05.2021 - 00:30 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 02:21

Fransa'da Lille ile şampiyonluk sevinci yaşayan Burak Yılmaz, maç biter bitmez saha içinde annesiyle telefonda konuştu. İşte detaylar...

Burak Yılmaz: "Anneciğim bak şampiyon olduk!"

AJANSSPOR-HABER

Fransa Ligi'nde tarihi bir şampiyonluğa imza atan Lille'in Türk yıldızları Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Üç milli oyuncumuz da Türk bayrağı ile saha içinde tur attı.

Şampiyon oldu, annesini aradı 

Şampiyonluk maçında da ağları havalandıran ve 16 golüyle Lille'i mutlu sona taşıyan Burak Yılmaz'ın sevinci ise ayrıca görülmeye değerdi. Son düdükle birlşkte cep telefonunu alan milli futbolcu saha içinden annesiyle konuştu.  

Burak: Anne bak hocam


Burak Yılmaz, ekranlara da yansıyan görüntüsünde annesine şunları söyledi: "Anneciğim bak şampiyon olduk. (Bu sırada kendisini kutlayan Christoph Galtier'yi göstererek) Anne bak hocam. Babam nerede? Hadi öpüyorum." 

'Bizim Çocuklar' dediniz, dua ettiniz

Burak Yılmaz şampiyonluk sonrası Türkiye'ye de seslenerek, "Buradan ülkeme selam yolluyorum. Fransa’da Türk olarak bu sevinci yaşadık. Misyonumuzu biliyorduk ve üstümüze düşeni yaptık. Bize ‘Bizim çocuklar’ dediniz, dualar ettiniz. Hepinizden Allah razı olsun" ifdelerini kullandı.
 

Burak, Nihat'tan sonra bir ilki yaşadı

Öte yandan Burak Yılmaz, Nihat Kahveci'den 13 yıl sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde bir sezonda 16 gole ulaşan ilk Türk oyuncu oldu.

Kral geçen hafta verdiği sözü tuttu

Burak Yılmaz geçen hafta Lille'in kendi sahasında Saint-Etienne ile golsüz berabere kaldığı ve puan kaybettiği maçın ardından "Merak etmeyin, şampiyon olacağız. Göreceksiniz. Endişelenmeyin. Önümüzdeki hafta şampiyon olacağız. Herkese karşı..." ifadelerini kullanmıştı. Angers karşısında attığı penaltı golüyle takımını şampiyonluğa taşıyan milli futbolcu böylece sözünü de tutmuş oldu.

Yusuf Yazıcı'dan Türkiye'ye teşekkür

Lille'deki bir diğer kahramanımız Yusuf Yazıcı ise, maçın ardından sosyal medya hesabından duygularını paylaştı. Milli futbolcu, "İyi günümüzde, kötü günümüzde hep yanımızdaydınız. Koca ülke tek yürek olup bizi sevginizle sardınız. Hakkınızı ödeyemeyiz. Bu başarı hepimizin. Doyasıya kutlayalım" diyerek Türk halkına teşekkür etti.

Senin için hazırladığımız haberler