"Burak Yılmaz bile 30'undan sonra öğrendi"

04.11.2020 - 16:01 | Son Güncellenme: 04.11.2020 - 16:18

Süper Lig'de Fenerbahçe ve Galatasaray ile birlikte şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın golcüleri Vincent Aboubakar ve Cyle Larin'i siyah-beyazlıların eski golcüsü Tezcan Ozan değerlendirdi. Ozan, Burak Yılmaz üzerinden bir örnek verirken, "Burak Yılmaz birebirde ne yapacağını bilmiyordu. Bazı şeyleri 30'undan sonra öğrendi. Cyle Larin de öğrenecek" diyor. İşte detaylar...

"Burak Yılmaz bile 30'undan sonra öğrendi"

Beşiktaş'ın eski golcüsü Tezcan Ozan, siyah-beyazlıların golcüleri Vincent Aboubakar ve Cyle Larin ile ilgili dikkat çeken değerlendirmeler yaptı. Tezcan Ozan, 15 gün sonra özlenen Aboubakar'ın sahalarda olacağını düşündüğünü söyledi. Ozan, Larin ile ilgili olarak ise "Burak Yılmaz da birebir kaldığında ne yapacağını bilmiyordu. 30'undan sonra öğrendi. Larin de öğrenecek. Larin, Beşiktaş'a 2-3 sene sonra çok para kazandıracak" görüşünü savundu.

"Özlediğimiz Aboubakar 15 gün sonra..."

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Tezcan Ozan, "Beşiktaş, Yeni Malatyaspor ile oynadığı son maçta özellikle ilk yarıda iyi oynadı. Oyunun hakkı 1-0 değildi. 2-0 olması lazımdı. Neden olmadı? Aboubakar daha toparlanma evresinde. Eski Aboubakar olsa çok daha fazla gol atardı. Kaçırdığı golde zaten laubali bir vuruş yaptı. Aboubakar, 2-3 maç sonra bu eksikliğini giderdikten sonra etkili olacaktır. Topla iyi yerlerde buluşuyor. En önemli özelliği çabukluk olan bir futbolcu. 15 gün sonra özlediğimiz Aboubakar'ı görürüz" diye konuştu. 

"Burak Yılmaz da 30'undan sonra öğrendi"

Beşiktaş'ın eski golcüsü Tezcan Ozan, Larin'deki eksikleri de Burak Yılmaz örneği üzerinden açıkladı. Ozan, "Cyle Larin üstüne koyarak devam etmek zorunda. Tecrübe eksikliği var. Bir golcü özelliği var. Ancak; tecrübeyle elde etmesi gereken şeyler var. Beşiktaş'a bu şansı çok fazla bulamadı. Geçen sene de kiralıktı. Oynadıkça Larin daha iyi olacak. 25 yaşında. 2-3 sene sonra Beşiktaş'a çok büyük paralar kazandırabilir. Birebir kaldığında ne yapacağını tam bilmiyor. Bizim Burak Yılmaz gibi. 30'dan sonra bazı şeyleri öğrendi. Tecrübe ile bazı şeyleri birleştirdi ve Türkiye'nin daha çok konuştuğu bir adam oldu.

Aboubakar ve Larin bu sezon kaç gol attı?

2016-17 sezonunda 38 maçta 19 gol 4 asistle iyi bir iz bırakan, Vincent Aboubakar yeniden döndüğü Beşiktaş'ta bu sezon 4 maçta 1 gol 1 asistlik performans ortaya koydu. Cyle Larin ise Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçları baz alındığında 8 maçta 4 gol kaydetti. Bu gollerin 3'ü ligde 1 ise Avrupa Ligi'nde geldi. 

Tecrübenin önemi...

Beşiktaş'ta kalması durumunda siyah-beyazlılar Burak Yılmaz'ın 2.5 milyon Euro olan yıllık ücretini karşılayamayacaktı. Golcü futbolcu, Lille'e transfer oldu ve yeni bir sayfa açtı. 35 yaşındaki golcü, Türkiye'de tartışılan yaşına rağmen Lille ekibinde 11 maçta 4 gol 2 asistlik performans sergiledi. Lille, Burak Yılmaz'dan çok memnun olduğunu kulübün sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da gösteriyor.

"Burak Yılmaz'ın yaşı değil, yaptıkları konuşulmalı"

Tezcan Ozan, Burak Yılmaz'ın yaşının değil yaptıklarının konuşulması gerektiğine de dikkati çekiyor. Ozan, "Bizim oynadığımız dönemlerde 32 yaşındaki futbolcuya ne zaman futbolu bırakacağı sorulurdu. Şimdiki dönemin şartları ve ortamı çok farklı. Burak Yılmaz, Fransa'da iyi başladı. Başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler