Burak Yılmaz Beşiktaş'a dönüyor

30.03.2022 - 09:03 | Son Güncellenme: 30.03.2022 - 09:14

Portekiz maçıyla Milli Takım kariyerini noktalayan Burak Yılmaz'ın Lille ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. 36 yaşındaki golcü Süper Lig'e dönmeye hazırlanıyor. İşte detaylar...

Burak Yılmaz Beşiktaş'a dönüyor

Lille’i geçen sezon Fransa Lig 1 şampiyonluğuna ulaştıran temel etkenler arasında yer alan Burak Yılmaz, bu dönem bitecek kontratının ardından Süper Lig’e dönmeyi planlıyor. 

Burak Yılmaz Beşiktaş'ta bırakmak istiyor

Fanatik'te yer alan habere göre; Kariyer finalini Türkiye’de yapmak isteyen Burak’ın tercihi Beşiktaş... Kongre üyelik kartını bizzat başkan Ahmet Nur Çebi’den alan 36 yaşındaki futbolcunun, atacağı gollerle yeni sezonda Kara Kartal’ı şampiyonluğa taşıyıp futbol kariyerine masal gibi bir veda etmeyi planladığı ifade edildi. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin de bu talebe olumlu baktığı kaydedildi.

Batshuayi'nin yeri Burak'a dolacak

Bu sezon yer aldığı 3 kulvarda da hücum hattındaki bitiricilik sorunu sebebiyle erkenden havlu atan Beşiktaş, yeni dönemin kadrosunu kurmak için çalışmalara başladı. Bu doğrultuda sezon sonunda İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea’ye geri gönderilecek Michy Batshuayi’nin yerini doldurmak için çalışmalarda bulunan Kara Kartal’ın da Burak Yılmaz gibi tecrübeli bir ismi kadrosunda görmek istiyor.

İlgini Çekebilir
Roberto Baggio’dan Burak Yılmaz’a… O penaltı peşinden gelecek
Habere Git

2 yıl sonra geri dönecek

2006-08 sezonlarının ardından 2018-20 arasında da Beşiktaş forması giyen ardından 2 yıl önce Fransa Lig 1 ekiplerinden Lille’in yolunu tutan Burak Yılmaz, yeniden siyah-Beyazlı formayı giyecek.

‘200 golü geçmesini isterim’

A Milli Takım kariyerine Portekiz karşısında kaçırdığı penaltı sonrasında nokta koyan Burak Yılmaz, bu sezon Lille formasıyla 34 maçta 7 gol ve 4 asistle oynadı. Tecrübeli golcünün babası Fikret Yılmaz, oğluyla ilgili olarak birkaç ay önce yaptığı açıklamada, “Biz Adanalıyız. Burak, Avrupa’da devam edip teknik direktörlük lisansı da alabilir, diğer taraftan buraya da gelebilir. Ben burada 200 golü geçmesini istiyorum. Kendisine layık bir takımda oynayıp, 200 golü geçip, futbola veda etmesini istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler