Burak Yılmaz ve Arda Turan ile Fatih Terim'in Arasını Açan Espri

Cüneyt Muharremoğlu
01.10.2022 - 15:11 | Son Güncellenme: 01.10.2022 - 16:09

Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe'de oynayan Burak Yılmaz ile Fatih Terim'in arasını bozan olay A Milli Takım kampındaki Çin esprisi...

Burak Yılmaz ve Arda Turan ile Fatih Terim'in Arasını Açan Espri

AJANSSPOR HABER

Türk futbol tarihinin en önemli figürlerinden biri olan Burak Yılmaz, Arda Turan’ın kariyerinde önemli yara almasına neden olan Euro 2016’da yaşanan prim meselesini tekrar gündeme getirdi. Prim kavgasına kadar giden olayların fitilini Fatih Terim'in Burak Yılmaz için yaptığı "Çin malı" esprisi ateşlemiş.

Terim, gazetecilere “Primi düşünüyorlar” demiş

Burak Yılmaz, isim vermeden Fatih Terim’i eleştirirken gazeteci Hakan Can, Youtube kanalında golcü ile Fatih Terim arasının açılmasına neden olan olayı açıkladı. Can’ın verdiği bilgiye göre Terim, Arda Turan’ın yuhalandığı İspanya maçı öncesi aralarında Şansal Büyüka’nın da bulunduğu müdürlerle toplantı yaptı. Toplantıda, Terim gazetecilere futbolcuların primi düşündüğünü söyledi.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz prim tartışmasını anlattı: "Arda dayanamadı, bir şey söyledi"
Habere Git

Burak Yılmaz’a prim verilmedi

Can’in verdiği bilgiye göre, Terim’in bu açıklamasından önce ise Burak Yılmaz, Arda Turan ve Fatih Terim arasında şunlar yaşandı:  Euro 2016’ya gitmeye hak kazanan bazı futbolculara prim verildi. Arda Turan, konu hakkında  espri yapınca Burak Yılmaz’a prim verilmediği ortaya çıktı.

Arda Turan prim için Fatih Terim ile görüştü

Bunun üzerine Arda Turan takım kaptanı olarak, Euro 2016’ya katılmasında büyük katkısı olan Burak Yılmaz ve prim verilmeyen yardımcı ekip için Fatih Terim ile görüştü.  Terim, “TFF’nin işleri” diyerek Arda Turan’ı geçiştirdi. 

Futbolcular kendi aralarında para topladı

Konu hakkında adım atılmayınca futbolcular kendi aralarında para topladı. Uğur isminde o dönemki en kıdemli TFF emekçisine toplanan para teslim edildi. Para çalışanlara dağıtıldı. 

İlgini Çekebilir
Fatih Terim'e tarihi davet: Efsaneler arasına girecek!
Habere Git

Burak Yılmaz’a “Çin’den ne kadar para alıyorsun?” sorusu

Avrupa Şampiyonasına gitmeden birkaç gün önce bu prim konuşmaları yapıldığı dönemde Fatih Terim, Burak Yılmaz’ı odasına çağırdı ve “Sen Çin’deki takımından ne kadar peşinat aldın?” diye sordu. Yılmaz buna “Hocam… Çok milyon Euro aldım bir o kadar da alacağım” yanıtını verdi.

Çin malı golcü esprisi!

Burak Yılmaz, çift kalede bir gol kaçırınca Fatih Terim yardımcılarının da olduğu bir ortamda “Çin malı çıktı golcümüz” diye bir espri yaptı.  Prim konusunda yaralı olan Burak Yılmaz ve Arda Turan bunu hakaret olarak algıladı. 

Arda Turan, lobide  Fatih Terim’e “Yakışık olmadı” dedi

Antrenman sonrası Burak Yılmaz ve Arda Turan lobide Fatih Terim ile  karşılaştı.  Arda Turan, genç oyuncuların olduğu bir ortamda Burak’a yapılan bu esprinin yakışık almadığını söyledi. Üçlü arasındaki bardak orada kırıldı. Terim, gazetecilere futbolcuları hedef haline getiren prim meselesini açıkladı.

İlgini Çekebilir
Arda Turan için yıldızlar geçidi
Habere Git

Burak Yılmaz’ın gol sevincinin altında yatan…

Prim meselesi nedeniyle hedef haline getirilen futbolcular, Çek Cumhuriyeti’ni 2-0 yenerek diğer takımların alacağı sonuçlara göre turnuvaya devam etme şansını sürdürdü. Maçta gol atan Burak Yılmaz’ın öfkesini gösteren fotoğraf yaşananların tepkiydi. 

Terim’in idari kadrosundan iki isim odadan çıkarıldı

A Milli takım futbolcuları, bir üst tura çıkmak için rakip takımların maçını heyecanla salonda izlerken Fatih terim üzerinde çok etkisi olan iki isim 70. Dakika gibi salona girdi. Futbolcular,   kendilerine “Hangi takım ne yaparsa bizim işimize yarıyor?” sorusu sorulan futbolcular bu iki isimden odayı terk etmesini istedi.

İlgini Çekebilir
Burak Yılmaz'dan itiraf! "Takım otobüsünde kavga olayı doğru"
Habere Git

Arda Turan, Bilal Meşe’ye patladı

Futbolcuların çalışanlara dağıtması için parayı teslim ettiği Uğur isimli çalışanın işine “Sen nasıl habersiz böyle bir şey yaparsın” denilerek son verildi. Hedef haline getirilen Arda Turan, uçakta sinir patlaması yaşadı ve gazeteci Bilal Meşe’ye saldırdı.

Arda Turan’ın mektubu yayınlanmadı

Yaşananların ardından Arda Turan, Türkiye Milli Takımı’nı bıraktığını açıkladığı basın toplantısını yaptı.  Toplantının ardından Arda Turan, en yakın arkadaşlarından biri olan Saffet Ulusoy’la oturup 4 sayfa metin yazdı. Ancak çok ağır ifadelerin bulunduğu ve ve ülke gündemini sarsacak denilen mektup son dakikada yayınlanmadı.

Burak Yılmaz: Hakkımı helal etmiyorum

Burak Yılmaz, geçen hafta içi katıldığı Twitch yayınında, Fatih Terim’le aralarında kırgınlık olmadığını belirterek “Benim için Türkiye'nin en büyük teknik direktörlerinden birisi” demişti. Ancak prim meselesi konusunda şunları söylemişti: “Bu prim kavgasını basına kim verdiyse, benim ağzımdan laflar söylediyse sadece onlara hakkımı helal etmiyorum.”  

Burak Yılmaz: En iyi teknik direktör Şenol Güneş

Burak Yılmaz, Galatasaray – Beşiktaş maçında Terim’in kendisine yaptığı hareket için şu ifadeleri kullanmıştı: "Şampiyonluk maçıydı. Biz kazansaydık Galatasaray'ın önüne geçecektik. 4 takım yarışıyordu ama o maç şampiyonluk maçıydı. Ben Fatih Terim'in yerinde olsaydım öyle bir gülüş yapmazdım orada. O kendimi yere attığımı düşündü ama bana faul vardı."

Burak yılmaz ESPN’de kendisine sorulan “çalıştığın en iyi teknik direktör kim?” soruna “Şenol Güneş” yanıtı verdi. 

Senin için hazırladığımız haberler