Burak Yılmaz'dan Beijing Guoan'a Transfer Süreciyle ilgili İtiraf

Orhan Gülek
21.04.2023 - 22:39 | Son Güncellenme: 21.04.2023 - 23:29

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, Çin'in Beijing Guoan Kulübü'ne transfer olduğu süreçle ilgili ses getirecek açıklamada bulundu.

Burak Yılmaz'dan Beijing Guoan'a Transfer Süreciyle ilgili İtiraf

AJANSSPOR - HABER

Hollanda Ligi ekiplerinden Fortuna Sittard'da forma giyen Burak Yılmaz, 2015-2016 sezonunun devre arasında Çin'in Beijing Guoan kulübüne transfer olma süreciyle ilgili gündem olacak açıklamalarda bulundu.

Burak Yılmaz'dan samimi açıklamalar

Burak Yılmaz, Sokrates Dergi Youtube kanalında Mehmet Demirkol'un konuğu oldu. Samimi açıklamalarda bulunan Yılmaz, 2015-2016 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan ayrılarak Çin'in Beijing Guoan kulübüne transfer olma sürecini ilk kez anlattı.

"Galatasaray taraftarı beni yuhaladı"

O dönem Galatasaray'dan neden ayrılma kararını verdiğini açıklayan Yılmaz, "Sivasspor maçını 3-0 kazandık, Galatasaray taraftarı beni yuhaladı. Ben de taraftara yapmamam gereken bir hata yaptım. Maç sonu menajerimle konuştum, West Ham bekliyor gidelim dedim. Menajerim, 'önce Çinlilerle görüşelim' deyince hotele gidip Beijing Guoan Kulübü Başkanı'yla görüştük." dedi.

İlgini Çekebilir
Işıtan Gün'den Burak Yılmaz ve Kerem Aktürkoğlu açıklaması
Habere Git

"Başkan 'bana bir para söyle' dedi"

Beijing Guoan'da başkanın kendisini çok istediğini dile getiren Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çin kulübünün başkanıyla hotelde buluştuk ve West Ham'a transfer olacağımı söyledim. Ancak başkan kesinlikle kabul etmedi. Seni almadan Çin'e gitmem dedi. Devlete söz verdiğini söyledi. Dedim: 'ben gelemem, eşim hamile falan'. "Yok olmaz, kabul etmiyorum, bana bir para söyle" dedi. Menejerim Ali abi de 'söyle bakalım bir para' dedi. Ben 2 dediysem, başkan 5 dedi ve elini uzattı. Ben de o eli tuttum. (kahkaha atıyor)

Yılmaz, 4 yıllık anlaşma imzalamıştı

Futbol yaşantısında 4 büyük kulübün de formasını giyen 32 yaşındaki golcü, 2015-16 sezonunun devre arasında Galatasaray'dan ayrılıp Çin Süper Ligi'ne transfer olmuştu.

Çin Süper Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile 4 yıllık anlaşma imzalayan Burak Yılmaz'ın toplamda 102.4 milyon TL kazanacağı açıklanmıştı.

Burak Yılmaz'ın Beijing Guoan'daki peformansı

Beijing Guoan'ın 8 milyon Euro ödediği Burak, Çin Süper Ligi'nde oynadığı 28 karşılaşmada 19 kez rakip fileleri havalandırdı.

Senin için hazırladığımız haberler