Burak Yılmaz gidiyor, Beşiktaş 6 milyon Euro...

22.07.2020 - 18:48 | Son Güncellenme: 22.07.2020 - 18:54

Beşiktaş'ın 35 yaşındaki golcü futbolcusu Burak Yılmaz takımdan ayrılıyor mu? Peki tecrübeli golcü hangi takıma transfer olacak? Beşiktaş'a katkısı kaç para olacak? İşte tüm detaylar...

Burak Yılmaz gidiyor, Beşiktaş 6 milyon Euro...

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ta kaptan yuvadan uçmaya hazırlanıyor. Burak Yılmaz, Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lille'in teklifine çok sıcak bakıyor. Siyah beyazlı yönetim Fransız ekibinden bir bonservis bedeli de alarak Burak Yılmaz'a izin vermek istiyor. Ancak yıldız golcü bonservis bedeli ödenmeden gitse bile siyah beyazlı kulüp önemli bir mali yükten kurtulacak.

Ağır kontrat yükünden kurtulacak

Beşiktaş'tan yıllık 2.5 milyon Euro alan Burak Yılmaz'ın 1 yılı opsiyonlu olmak üzere, 2 yıllık daha sözleşmesi bulunuyordu. Yılmaz, Lille'e gitmesi halinde kulüpten olan 1 milyon Euro'luk alacağından da vazgeçecek. Böylece Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın ayrılmasıyla 6 milyon Euro'luk bir mali yükümlülükten kurtulacak. Siyah beyazlı yönetimin hedefi yeni transferlerde yıllık ücreti 1 milyon Euro'nun altında imzalamak, mevcut kontratı bu rakımın üstünde olan oyunculardan da indirim almak...

 

Burak Yılmaz, yıllar sonra yeniden döndüğü Beşiktaş'ta futbolu bırakmak istiyor ama kulübün mali olarak içine girdiği zorluk nedeniyle Lille'in sunduğu cazip teklifi de geri çevirmek istemiyor. Oyuncu hem kendi gelirini koruyacak hem de Beşiktaş'ı kendi ağır kontratından kurtarmış olacak. Tarafların yarın anlaşmayı imzalayabileceği öğrenildi.
Beşiktaş, Trabzonspor'dan 8 milyon 400 bin lira bonservis bedeliyle aldığı Burak Yılmaz için Lille'den de bir bonservis bedeli almak için koşulları zorlayacak.

14 gol ve 7 asistle oynadı

Yakın zamanda kulübün kongre üyesi de olan 35 yaşındaki Burak Yılmaz, 2006-2008 arasında siyah beyazlı formayı giymiş ancak daha sonra Holosko'nun transferinde Manisaspor'a verilmişti. 2018-19 sezonun devre arasında Beşiktaş'a yeniden dönen Yılmaz, şimdi yeniden ayrılığın eşiğinde. Yılmaz, bu sezon 26 maçta 14 gol atarken 7 de asiste imza koydu.

Burak Yılmaz'ın ayrılması halinde siyah beyazlı yönetim, daha düşük maliyetli yeni bir golcü transfer edecek.

Senin için hazırladığımız haberler