Burak Yılmaz Milli Takım kampından ayrıldı

Feride Kara
25.03.2022 - 16:23 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 18:01

Portekiz karşılaşması sonrasında açıkladığı kararla Milli takım kariyerini sonlandıran Burak Yılmaz, ay-yıldızlılıların Porto'da yaptığı kampından ayrıldı

Burak Yılmaz Milli Takım kampından ayrıldı

Türkiye'nin Portekiz’e 3-1 yenilerek Dünya Kupası biletini kaçırmasının ardından Milli futbolcu Burak Yılmaz Milli takımı bırakmıştı. Kritik maçta penaltı kaçıran ve gözyaşlarına hakim olamayan Yılmaz, maç sonu yaptığı açıklamada Milli takıma veda ederken bugün ise millerin kamp yaptığı otelden ayrıldı. 

Kamptan ayrıldı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Başkan vekili Servet Yardımcı idarecilerle fotoğraf çektiren Burak Yılmaz sonrasında ise teknik direktör Stefan Kuntz A Milli Futbol Takımı Sorumlusu Hamit Altıntop ve takım arkadaşlarıyla vedalaşarak Porto'daki kamptan özel bir araç ile ayrıldı.

İlgini Çekebilir
Roberto Baggio’dan Burak Yılmaz’a… O penaltı peşinden gelecek
Habere Git

Milli Takıma veda etti

Portekiz maçının ardından “Bugün benim son maçımdı” diyen Yılmaz, “Milli Takım kariyerime son noktayı koyuyorum. Böyle bir maçtan sonra bırakmak istemezdim ama bunun doğru olduğunu düşünüyorum” dedi. Genç futbolcuların önünün açılması gerektiğine inandığını ifade eden Yılmaz, “Bu formayı şerefle, namusla taşıdığımı düşünüyorum. Hocalarıma teşekkür ederim. Benden bu kadar… Duyguyla bırakmadım. Artık bir bayrak değişimi olması gerekiyor ülkemiz, genç arkadaşlarımız açısından” ifadelerini kullandı.

Kuntz destek verdi

Maçtan sonra penaltı atışının kaçmasına değinen teknik direktör Stefan Kuntz ise "Burak'a 'Gurur duymalısın çünkü bu takımın kaptanısın' dedim. Letonya karşısındaki penaltısı olmasa bu takım burada olmazdı. Bazen de şansa ihtiyacınız olur" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler