Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay’ı geride bıraktı!

17.11.2021 - 08:25 | Son Güncellenme: 17.11.2021 - 08:37

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki son maçında deplasmanda Karadağ'ı 2-1 yenerek play-off biletini kaparken, Burak Yılmaz da önemli bir başarıya imza attı.

Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay’ı geride bıraktı!

Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay'ı geçti

Karadağ'ı 1-0 geriye düştüğü maçta Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü'nün golleriyle 2-1 yenerek grubu 21 puanla Hollanda'nın ardından 2. sırada tamamlayarak Dünya Kupası'na gitmek için play-off oynamaya hak kazanan A Milli Futbol Takımımızda Burak Yılmaz, 21. kez A Milli formayla kaptan olarak sahaya çıkarak Rıza Çalımbay’ı geride bıraktı.

70 kez A Milli Takım forması giydi

70 kez A Milli Takım forması giyen 36 yaşındaki Burak Yılmaz, bu maçlarda rakip fileleri 30 kez havalandırdı. Burak attığı golle Milli Takım tarihinin en gülcü ikinci ismi durumunda yer alıyor.

Çalımbay 47 kez A Milli oldu

Şu an Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörlüğünü yapan Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Rıza Çalımbay kariyerinde 47 kez A Milli Takım forması giydi. Çalımbay 20 kez ise sahaya kaptan olarak çıktı.

 

 

En çok kaptanlık yapan Turgay Şeren

Galatasaray ve A Milli Takım'ın efsane kalecisi Turgay Şeren 36 kez ile A Milli Futbol Takım'da en çok kaptanlık yapan isim olurken, onu 35'er kez ile Emre Belözoğlu ve Arda Turan takip ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler