Burak Yılmaz'a büyük onur! Krallığı tescillendi

04.06.2021 - 16:33 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 16:38

Lille’in Fransa’daki şampiyonluğunda başrol oynayan Burak Yılmaz, takımında sezonun en iyi futbolcusu seçildi. İşte detaylar…

Burak Yılmaz'a büyük onur! Krallığı tescillendi

AJANSSPOR-HABER

Burak Yılmaz’a büyük onur. Milli futbolcumuz, Fransa Ligi şampiyonu Lille'de sezonun futbolcusu seçildi. 

Oyların yarısından fazlası Burak'a

Fransız ekibinden yapılan açıklamaya göre Türk oyuncu, bu ödül için kullanılan oyların yüzde 52.5'ini alarak ilk sırayı elde etti. 

Lille'de atan birinci, tutan ikinci oldu

Burak’ın arkasında yüzde 28.7 oy alan ve lig bitiminde Milan’a transfer olan kaleci Mike Maignan ikinci oldu. Üçüncü sıradaki Benjamin Andre’ye ise yüzde 9.6’lık oy çıktı.

Lille taraftarının kalbini kazandı

Sonuçların belli olmasından sonra bir açıklama yapan Fransız kulübü, “Kral (Burak Yılmaz) kesinlikle Lille taraftarlarının kalbini kazandı. 16'si Ligue 1'de olmak üzere tüm müsabakalarda 18 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımda aralık ve nisan aylarının futbolcusu seçilmesinin ardından sezonun futbolcusu oldu." ifadelerini kullandı.

 

Burak Yılmaz 28 maçta 16 gol attı

Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen çıktığı 28 maçta 16 gol kaydetmiş ve takımının tarihi başarısında en kilit isimlerden biri olmuştu. Özellikle son haftalarda attığı gollerle Lille taraftarlarının büyük beğenisini kazanan milli futbolcumuz takımının da en skorer ismi oldu.

 

Senin için hazırladığımız haberler