Caner ile Gökhan Beşiktaş'tan ayrılırsa YANARIM....

25.07.2020 - 18:12 | Son Güncellenme: 25.07.2020 - 18:22

Caner ile Gökhan Beşiktaş'tan ayrılırsa YANARIM....

Beşiktaş'a veda eden ve Fransa Ligi ekiplerinden Lille'e transfer olan Burak Yılmaz gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yılmaz, transfer süreci ve Beşiktaş hakkında neler söyledi? İşte detaylar...

"Ben zaten giderken de gereğini yaptım"

TRT Spor'a konuşan tecrübeli oyuncu, "Bana bir teklif vardı. Bu teklif gelince yönetimle oturup konuştuk. Nasıl yaparız diye birlikte bir karar aldık. Ortak alınmış bir kara. Benim sözleşmemle alaklı çok vazgeçtiğim şeyler oldu. Çok büyük indirim de yapabilirdim ama ne yaparsam yapayım kulübümüzün karşılamayacağı bir kontratım vardı. Ben zaten giderken de gereğini yaptım. Beraber alınmış bir karardı" dedi. 

"Büyük bir tutar bıraktık"

Açıklamalarına devam eden Yılmaz, "Yönetimimizin Allah yardımcısı olsun. Ellerini taşın altına koydular. Beşiktaş için de hayırlısı buydu. Çok büyük bir yükten kurtuldular. Hiçbir kırgınlığımız ya da küskünlüğümüz yok. Büyük bir tutar bıraktık. Zaten 1 sene boyunca az ödeme almıştım ama bunu hiçbir zaman problem etmedim. Sayın Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi döneminde asla paranın 'p'sini konuşmadım, çok uzun süre para almadım" şeklinde konuştu. 

"Türk oyuncular hakkını istediği zaman kadro dışı kalıyor"

Maaş ödemelerine de değinen 35 yaşındaki santrfor, "Ben çok karakterli yabancı oyuncularla oynadım. Bu oyuncuların hiçbir zaman parayı sorun ettiklerini görmedim. Türk oyuncular uzun süre para alamadı. Sadece pandemi sürecinde para alamayan oyuncularımız bizi bırakıp gitti. Onlara hiçbir şey olmuyor ama Türk oyuncular hakkını istediği zaman kadro dışı kalıyor ya da hain ilan ediliyor. Bir yabancı futbolcu 4 gün maaşını geç alınca ben ona şirinlikler ya da yalakalık yapıyorum antrenmana çıksın diye" açıklamasını yaptı. 

"Yabancı sınırı varken de oynuyordum yokken de oynuyordum"

Yeni yabancı sınırı hakkında konuşan Yılmaz sözlerine şöyle devam etti. "3 tane Türk oyuncumuzun sahada olması gerektiğini söyleyenlere teşekkür ediyorum. Ben yabancı sınırı varken de oynuyordum yokken de oynuyordum. Genç arkadaşlarımız pişsin diye bir alt lige yollarlardı. Bakıyorsun, bir alt ligde de yabancılar oynuyor. Bu Türk çocuklar nerede pişsinler. Kendi çocuklarımız oynamasın istiyorlar. Ben Türk arkadaşlarımın daha çok süre almasından yanayım."

"Hiçbir zaman parayı konu etmedim"

Hiçbir zaman parayı konu etmediğini vurgulayan Yılmaz, "Milli takımla ilgili prim krizinden dolayı para benim yaram. Ben hiçbir zaman parayı konu etmedim. Maddi anlamda hiçbir sıkıntı yaşamadım. 1 sene beklediysek, 2 sene daha bekleriz... Hiç problem değil. Beşiktaş oyuncusuna bilerek para vermiyor gibi bir durum söz konusu değil.

Dünyanın hiçbir yerinde transfer netleşince oyuncu oynamaz. Lille de kesinlikle izin vermedi oynamama. Ben Çin'e giderken de Konyaspor maçında oynamamıştım" ifadelerini kullandı. 

"Lille'in sportif direktörüyle konuştuktan sonra gitmeye karar verdim"

Lille'in sportif direktörüyle konuştuktan sonra gitmeye karar verdiğini söyleyen Yılmaz, "Hedeflerimden biri de teknik direktörlük yapmak. Lille'in sportif direktörüyle konuştuktan sonra gitmeye karar verdim. Çok üst düzey bir lige gidiyorum. Kendime inanıyorum. Beşiktaş'ın kaptanı olarak gitmek benim için güzel bir duygu. 2 yıllık sözleşme imzaladım ama sonra neler olur bilmiyorum. Hayatımda ilk defa böyle bir maceraya çıkıyorum. Tamamen konsantre olmuş durumdayım. Öncelikle ilk seneyi düşünüyorum. Çok heyecanlıyım" dedi. 

"Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi birazcık..."

'Arda, Galatasaray'a transfer olacak mı?' sorusu üzerine Yılmaz, "Arda Turan ile beraberim. O da bana çok iyi geleceğini söylüyor. Arda Turan'ın Galatasaray'a transferi birazcık...Onu bana sormayın abi. İnşallah Arda Turan'ın, Galatasaray taraftarının gönlüne göre olur. Ben onların kavuşmasını çok istiyorum. Bu çok hassas bir konu. Zarar vermekten çok çekinirim" diyerek sözlerine devam etti. 

"Caner ve Gökhan Beşiktaş'tan ayrılırsa yanarım"

Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren Caner ve Gökhan hakkında da konuşan Yılmaz, "Caner ve Gökhan Beşiktaş'tan ayrılırsa yanarım. Caner Erkin veya Gökhan Gönül hangi takıma giderse o takımın şampiyonluk şansı daha çok artıyor. Türk futbol tarihinin en iyi bekleri. İnşallah Beşiktaş'ta kalırlar" şeklinde konuştu. 

 

"Trabzonspor'un şampiyonluğu kaybetmesine çok üzüldüm"

Trabzonspor'un şampiyonluğu kaybetmesine üzüldüğünü kaydeden Yılmaz, "Trabzonspor'un şampiyonluğu kaybetmesine çok üzüldüm. Beşiktaş'a iyi ki geldim. Hiç gelemeyebilirdim de. Taraftarlarımızın biraz olsun gönüllerini aldım. Allah'a şükürler olsun ki geç de olsa Beşiktaş formasını giydim. Bunu hiç konuşmaya gerek yok. Ben Çin'e gittiğimde 'Dönersem Galatasaray'a dönerim' demiştim. Galatasaray o dönem beni istemedi, bu ihtimal ortadan kalkmıştı. Eğer Beşiktaş da beni isterse seve seve gelirim. Oyuncuysam oyuncu olarak... Hocalığa başlamışsam hoca olarak... Arkadaş istiyorlarsa arkadaş olarak dönmeye hazırım. Beşiktaş'a layık olabilmek için inşallah kendimi geliştirim" diye konuştu. 

"Galatasaray'dan West Ham'a gitmedim"

Yılmaz son olarak, "Geçen menajerimle konuşuyordum. Trabzonspor'dan ayrılınca Lazio ve Lokomotiv Moskova istiyordu. Lazio'ya gitseydim daha farklı bir kariyerim olabilirdi, dediler. Galatasaray'dan West Ham'a gitmedim, inanılmaz bir sezon geçirdim. Çin'e gittim. Çin'de kalmadım, Trabzonspor'a gelip 25 gol attım. Beşiktaş benim için farklı bir histi. Taraftarlarımızdan Allah razı olsun. Hakkım varsa, yoktur ama varsa helal olsun. Onlar da hakkını helal etsinler" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler