Burak Yılmaz, iki Türk oyucuya 'Come To Lille' dedi...

15.04.2021 - 11:59 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 13:47

Fransa'da Lille'de Burak Yılmaz, şampiyonluk şanslarını değerlendirdi. Burak, iki Türk futbolcuya da Lille'e gelmeleri için transfer çağrısı yaptı. İşte o isimler...

Burak Yılmaz, iki Türk oyucuya 'Come To Lille' dedi...

DIŞ HABER-AJANSSPOR 

Fransa Ligi'nde Lille forması giyen tecrübeli golcü Burak Yılmaz, Fransız basınına açıklamalar yaptı. Tecrübeli oyuncu, Türkiye'den 2 futbolcuya transfer çağrısı yaptı. Burak Yılmaz, Galatasaray'da oynarken Wesley Sneijder ile aralarında geçen transfer diyaloğunu da anlattı.

"Sakatlık dönemim zor geçti"

Lille'deki performansı hakkında konuşan Burak Yılmaz, "Sportif ve kişisel açıdan, çok iyi bir yıl geçiriyorum. Sakatlık yaşadığım son 1.5 ay benim açımdan zor geçti. Sonrasındaki adaptasyon sürecim iyi geçti. Takıma ve lige alıştım. Futbolun dili evrenseldir" açıklamasını yaptı.

Sneijder'den Burak'a: Neden Avrupa'ya gitmiyorsun?

Türkiye'de 4 büyük kulübün de forması giyen Burak Yılmaz, Galatasaray'da oynarken Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder iler aralarındaki transfer diyaloğunu da şu sözlerle anlattı: 

"Büyük Avrupa kulüplerinden teklifler aldım ama Türkiye'de kalmaya karar verdim. Galatasaray 'da oynarken Wesley Sneijder, bana neden Avrupa'da ya da yurdışında oynamadığımı sordu. Bunun üzerine ben de bu duyguları hissetmek istedim."

"Dorukhan ve Abdülkadir'in gelmesini isterdim"

Burak Yılmaz, 'Türkiye'den hangi futbolcuları getirmek isterdin?' şeklindeki soruya da yanıt verdi. Golcü futbolcu, "Dorukhan Toköz ve Abdülkadir Ömür'ün gelmesini isterdim. Özellikle Dorukhan'ın sezon sonu sözleşmesi sona eriyor" ifadelerini kullandı. 

"Şampiyonluk yarışına maç maç bakacağız"

Bu sezon başarılı bir grafik ortaya koyan ve şampiyon olup olamayacağı merak konusu olan Lille'in şampiyonluk şansı için ise golcü futbolcu, "Şampiyon olmak istiyoruz, bunu gizleyemeyiz. Kalan maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Sabırlı olmalı ve maç maç bakmalıyız" açıklamasını yaptı. 

Lille'de forma giyen Türk futbolcular

Burak Yılmaz, bu sezon Lille ekibinde 23 maçta 12 gol ve 4 asistlik performans sergiledi. Lille takımında, Yusuf Yazıcı, Mehmet Zeki Çelik ve Mustafa Kapı gibi Türk oyuncular yer alıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler