Burak Yılmaz'dan Sinan Kaloğlu'na tebrik ve destek...

08.10.2024 - 12:43 | Son Güncellenme: 08.10.2024 - 12:52

Trendyol Süper Lig takımlarından Kayserispor'un yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu, Sarı-Kırmızılıların eski çalıştırıcısı Burak Yılmaz hakkında konuştu.

Burak Yılmaz'dan Sinan Kaloğlu'na tebrik ve destek...

AJANSSPOR - HABER

Kayserispor'un yeni teknik direktörü Sinan Kaloğlu, Radyospor'da Özgür Sancar'a konuk oldu. Kaloğlu, Kayseri ekibinin eski teknik direktörü Burak Yılmaz hakkında açıklamalarda bulundu. Kaloğlu ayrıca Kayserispor'daki hedeflerinden de bahsetti.

"Burak Yılmaz aradı, tebrik etti, desteğini gösterdi"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Kaloğlu, ''Burak Yılmaz benim çok sevdiğim bir insan. Bana desteği her zaman oldu. Kayseri'de iyi çalışmalar yaptı. Şimdi bayrağı biz devraldık. En iyisini yapacağız. Kendime ve ekibime çok güveniyorum. Başkan Ali Çamlı bize karşı çok büyük tevazu gösterdi. Ben de kendilerine kariyerimle ilgili çok ayrıntılı bir sunum yaptım. Sonrasında anlaşmamız çok kolay oldu. Burak Yılmaz, ben Kasyserispor'la anlaştıktan sonra beni aradı. Tebrik etti. Zaten daha anlaşmama olmamışken telefonda konuştuk. Gelmeme çok mutlu oldu. Takımı konuştuk. Burak benim kardeşim, onunla her zaman istişare yaparız. Ama her antrenörün tarzı farklıdır. Ben kendi tarzım ve farkımı, Kayserispor'u üst sıralara taşıyacak şekilde uygulayacağım. Takımın neye ihtiyacı olduğunu görüyorum, biliyorum. Başakşehir maçından 2 gün önce takımla birlikteydik. Kayserispor camiası Türk futbolunun köklü camialarından. Takımı yukarıyı taşıyacağız'' dedi.

"Önümüzdeki 4 maça talibiz, A Millî Takım'a oyuncu göndermeye başlayacağız

Sinan Kaloğlu, oynanacak 4 maçı kazanmayı amaçladıklarını belirterek, ''Altyapı antrenörümüz Alper hoca Başakşehir maçında sahadaydı, çok güzel bir çalışma yaptı. 5 stoperimizden dördü yoktu. Orta sahadaki Mehdi'yi stoper oynatmak zorunda kaldık. Milli maçlar arasında takımın moralini yükselteceğiz. Önümüzde 4 maç var. Bu dört maçın hepsini kazanmaya talip olduğumuzu oyuncularımıza söyledim. 17-18 maçtır kazanılamıyor olması moral bozukluğu oldu, Gaziantep FK maçını kazanarak bunu ortadan kaldıracağız. Kaleci Bilal A milli takıma aday. Gökhan çok etkili oynuyor. Savunma oyuncumuz Arif'in potansiyeli çok yüksek. Onların performansını yükseltip A milli takıma oyuncu göndermek istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız'' şeklinde konuştu.

UEFA Tudor ünvanı

Sinan Kaloğlu, ''Altay ve Gençlerbirliği'nde göreve başlamadan önce TFF'de antrenörlere lisans veren eğitmen olarak çalışıyordum. Yani UEFA Tudor, görevindeydim. Pozisyon oyununu antrenörlere öğreten ve onları kursa alan ve sonrasında A, B, C Lisans ve UEFA Pro lisansı veren eğitmenlerden bir tanesiydim. Bu da benim gelişimim açısından çok önemli... Üst düzey futbol oynadık, ama antrenörlük bambaşka bir şey... kariyerle bilgiyi birleştirmek zorundasınız. Almanya'da eğitimler aldım. Türkiye'de eğitimler aldım. Bunun üzerine teknik direktörlüğüm başladı. Altay ve Gençlerbirliği'nde zor dönemler yaşamam rağmen geldiğim nokta beni mutlu oluyorum. Aranan bir teknik direktör oluyorsunuz. Kayserispor'un güvenini boşa çıkarmayacağım. Karakterli oyuncu grubu ve ekibime çok güveniyorum. Taraftarımız bizi hiçbir yerde yalnız bırakmıyor, onların enerjisine güveniyorum'' dedi.

Kayserispor'un güvenini boşa çıkarmayacağım

Kayserispor yönetiminin transfer yasağını kaldırmak adına bir girişimde bulunduğunu hatırlatan Sinan Kaloğlu, ''Devre arasında transfer yasağı kalkar ya da kalkmaz, çok da önemli değil. Biz bu kadroyla sezon sonunda iyi yerde bitireceğiz.

Şehirde beni tanımayanlar, 'acaba mı' diyebilirler, ama kimse merak etmesin kısa sürede onların güvenini kazanacağız. Her şeyden önce sevgiyi oluşturacağız'' diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler