Burak Yılmaz'ın babası isyan etti: "Bu iş ayağa düştü"

24.11.2020 - 16:11 | Son Güncellenme: 24.11.2020 - 16:23

Lille'de forma giyen golcü futbolcu Burak Yılmaz'ın babası Fikret Yılmaz, Süper Lig, 1. Lig, Burak Yılmaz'ın performansı ve ülkemizdeki teknik direktörlük ve sportif direktörlük sistemi hakkında konuştu. Ülkemizdeki teknik direktörlük sistemini eleştiren Yılmaz adeta isyan etti: "Bu iş ayağa düştü" dedi. Fikret Yılmaz, koronavirüs salgınından dolayı liglerin ertelenebileceğini söyledi. İşte detaylar...

Burak Yılmaz'ın babası isyan etti: "Bu iş ayağa düştü"

Deneyimli teknik adam Fikret Yılmaz, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

"Abdullah Avcı açısından galibiyetle başlamak çok önemliydi"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Fikret Yılmaz, "Haftanın en avantajlı takımı Beşiktaş oldu ve güzel bir galibiyet aldı. Başakşehir karşısında kazanmayı başardılar. Trabzonspor zorlandı ama kazanmasını bildi. Abdullah Avcı açısından galibiyetle başlamak çok önemliydi. BB Erzurumspor'u da kutlamak gerekiyor. Gol atamadılar ama mükemmel oynadılar. Ankaragücü'nün kazanamama serisi devam ediyor. Fuat Çapa ile yollar ayrıldı. Fenerbahçe, Ankara'da rahat kazandı. Alanyaspor çok iyi oynayarak yoluna dolu dolu devam ediyor. 9. hafta da sürpriz bir sonuç olmadı" ifadeleri kullandı.

"Tuzlaspor favoriydi ama Bandırmaspor'dan 6 yediler"

Salgın süreci böyle devam ederse liglerin ertelenebileceğini söyleyen Yılmaz, "Tuzlaspor favoriydi ama Bandırmaspor'dan 6 yediler. Enteresan bir sonuç. Pandemiden dolayı özellikle TFF 1. Lig'de hangi sonucun alınacağını önceden kestirmek çok zor. Salgın süreci böyle devam ederse ligler ertelenebilir. Tuzlaspor çok gündeme gelmişti. Her yerde konuşulan ve hedef haline gelen bir takıma dönüşmüşlerdi. Sanırım biraz havaya girmişlerdi ve sonucunda da bu durum yaşandı" dedi.

"Ülkemizde ciddi oranda teknik direktör kıyımları yapılıyor"

Ülkemizdeki teknik direktörlük ve sportif direktörlük görevini eleştiren Fikret Yılmaz, "Süper Lig'de yaşanan teknik direktör değişiklikleri çok konuşuluyor ancak alt liglere doğru gittikçe durumun daha da sıkıntılı olduğunu göreceksinizdir. TFF 1. Lig, 2.Lig ve 3. Lig'de inanılmaz sayıda görev değişikliği var. Teknik direktörlük mesleği ayağa düşmüş vaziyette. Ülkemizde ciddi oranda teknik direktör kıyımları yapılıyor. Gerçek manada teknik direktör olduğunu düşündüğüm çoğu hoca şu an görev kabul etmiyor. Pandemi nedeniyle takım 2-3 hafta başarısız sonuçlar alınca da sorumlusu hoca ilan ediliyor. Örnek vermek gerekirse Fuat Çapa geçen sezon Kasımpaşa ile muhteşem bir sezon geçirdi. Bu sene Ankaragücü'nde 7 maçta sadece 2 puan alabildi. Doğal olarak teknik direktörlerin başarısız olmasını bekleyen bir kesim de var. Bu beklenti içerisinde olanlar da görev almaya çalışıyor.

"Teknik direktörü gönderip sportif direktörü yeni hoca yapmayı doğru bulmuyorum"

Sportif direktörün görevi ayrıdır. Teknik direktörün görevi ayrıdır. Sportif direktörün, teknik direktörün başında demokrasi kılıcı gibi beklemesi doğru değil. Teknik direktörü gönderip sportif direktörü yeni hoca yapmayı doğru bulmuyorum. Sportif direktörün görevi takımın hocasına sahip çıkmaktır, onun başarılı olması için çalışmaktır, sportif direktörün görevi teknik direktörü yemek onun kuyusunu kazmak değildir. Sportif direktörlük görevini başarı ile yapanlar da elbette var. Onlar için konuşmuyorum." açıklamasında bulundu.

"TFF 1. Lig'in en iyi kadrosu Adana Demirspor'da"

TFF 1. Lig'i değerlendiren Yılmaz, "TFF 1. Lig'de şampiyonluk adayları var ama şampiyonluk favorileri yok. Sezon öncesinde Adana Demirspor ve Samsunspor'a kesin çıkarlar deniliyordu. Ancak Tuzlaspor, İstanbulspor, Ankara Keçiörengücü gibi takımlar oldukça dişli çıktı. Akhisarspor üst sıralarda olur deniliyordu ama şu ana kadar pek fazla varlık göstermediler. Adanaspor bir ara iyi gitti. İyi bir kadroya sahipler. Bence şu an TFF 1. Lig'in en iyi kadrosu Adana Demirspor'da. Bir Adana takımının Süper Lig'e çıkmasını isterim. Ben de bir Adanalıyım. Evet oğlum Burak Yılmaz da Adana Demirspor'u çok seviyor ve destekliyor.  Balıkesirspor potansiyelli bir takım. TFF 1.Lig bu sezon çok farklı. Geçen sezon Süper Lig'den düşen takım olmadığı için takım güçleri birbirine yakın" diye konuştu.

"Burak Yılmaz'ın da bu takımda oynaması beni çok gururlandırıyor"

Lille'de bu sezon 4 tane Türk oyuncu var. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı, Mustafa Kapı ve Zeki Çelik. Fransa ligini sıkı bir şekilde takip ediyorum. Lille gerçekten mükemmel bir takım. Türk oyuncularla da gurur duyuyorum. Yusuf Yazıcı harika işler yapıyor. Takım olarak çok iyiler. Burak Yılmaz'ın da bu takımda oynaması beni çok gururlandırıyor. Hastalığı nedeniyle son maçında forma giyemedi. Covid-19 testi negatif çıkmış. Hastalığı gribal bir durummuş. Fransa'da pandemi çok sert geçiyor. Haberlerden takip ettiğimiz kadarıyla orada bu süreç daha feci geçiyor.

"Karşı olduğum tek konu ülkemizin yabancı futbolcu çöplüğüne döndürülmesi"

Yabancı kuralı hakkında açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Yurt dışına giden Türk futbolcu sayısının artmasında yabancı futbolcu kuralının etkili olduğu yorumlarına katılmıyorum. Benim karşı olduğum tek konu ülkemizin yabancı futbolcu çöplüğüne döndürülmesi. Ununu elemiş, eleğini asmış yabancı futbolcuların ülkemizde forma giymesini istemiyorum. Herhangi bir Türk kulübü, Fransa'nın Lille takımında ilk 11'de forma giyen herhangi bir oyuncuyu transfer edebilir mi? Bence edemez çünkü ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu mümkün değil. O kadroda şu an 10-15 milyon Euro'nun altında bonservisi olan oyuncu yok ki. 35 yaşındaki Burak Yılmaz gidip böyle bir kadronun en önemli oyuncularından birisi olabiliyorsa demek ki, Türk futbolcular da yeterli yetenek ve kapasiteye sahipler. Yeter ki onlara gereken değer verilsin." şeklinde konuştu.

Fikret Yılmaz sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'de çok beğendiğim kaleciler var. Mert Günok, Altay Bayındır, Uğurcan Çakır ilk akla gelen isimler. Gökhan Akkan'ı çok beğeniyorum. Çaykur Rizespor kalesinde çok iyi işler yapıyor. Ben asıl Serkan Kırıntılı nerelerde onu merak ediyorum. 35 yaşında ama çok iyi bir kaleci. Konyaspor neden oynatmıyor inanın anlamış değilim. Serkan Kırıntılı kadroya yazılmalıydı. Utku Yuvakuran'ın ve Ersin Destanoğlu'nun önleri çok açık. Allah yollarını açık etsin."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler