"Burak Yılmaz'ın işi bugün bitecek"

23.07.2020 - 15:28 | Son Güncellenme: 23.07.2020 - 15:34

"Burak Yılmaz'ın işi bugün bitecek"

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Erol Kaynar, Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtladı. Ahmet Nur Çebi'yle yaptığı toplantıda ne konuşuldu? Burak Yılmaz, Beşiktaş'tan ayrılacak mı? Yabancı futbolcular indirim talebine ne tepki verdi? Burak Yılmaz'ın yerine transfer yapılacak mı?

"Burak Yılmaz'ın işi bugün bitecek"

Burak Yılmaz'ın olası ayrılığına dair açıklamalarda bulunan Erol Kaynar, "Bu konuyu Ahmet Nur Çebi'yle konuştum. Başkanla az önce beraberdim ve Burak Yılmaz'la görüşmek için yanımdan ayrıldı. Burak Yılmaz'ın işi bugün bitecek. Arada küçük bir pürüz var. Ahmet Nur Çebi, Burak Yılmaz'ın alacaklarından tamamen vazgeçmesini istiyor. Burak Yılmaz gidici ve bu iş bugün bitecek. Bu işin sebebi sadece ekonomik nedenler. Ahmet Nur Çebi büyük bir mücadele veriyor ve bu paraları ödeyemez. Beşiktaş'ın ekonomik şartlara göre hareket etmesi lazım. İnsanlarla 1. ağızdan konuşuyorum ve rakamları biliyorum. Burada maddi olanaklar meselesi var. Burak Yılmaz'a talip çıktı ve bu fırsat değerlendirilmeli. Burak Yılmaz'ın 12 milyon Tl alacağı var. Burak Yılmaz'ın alacaklarından vazgeçmesi isteniyor. Böyle bir durum olursa Burak Yılmaz'ı serbest bırakacaklar. Ahmet Nur Çebi, Burak Yılmaz'la bugün birebir konuşacak ve bugün bu işin biteceğini düşünüyorum. Ahmet Nur Çebi çok kararlıydı. Bugün yanımdan Burak Yılmaz'la birebir görüşmek için ayrıldı" şeklinde konuştu.

"Yabancı futbolcuların hiçbiri indirimi kabul etmedi"

Yabancı futbolcuların hiçbirinin indirim talebini kabul etmediğini belirten Kaynar, "Nerden ne kurtarılabilirse kardır. Yabancı futbolcuların hiçbiri indirim talebini kabul etmemiş. Gidecek futbolcuların netleşmesinden sonra transfer başlayacak. Beşiktaş'ın bir para yaratması lazım. Takip edilen oyuncular var ancak dişli bir transfer söz konusu değil. Burada bir belirsizlik var. Oyunculara net bir talip yok. Yabancıların ücretilerinde indirim yapılamadı. Bu maaşların ödenmesi çok zor" ifadelerini kullandı. 

"Galatasaray'ın yaptığı hareket futbol ahlakına sığmaz"

Beşiktaş'la olan sözleşmesini fesheden Victor Ruiz için çıkan Galatasaray iddialarını değerlendiren Erol Kaynar, "Yabancı futbolcuların aldığı ücretler realist değil. Beşiktaş için bu rakamlar çok fazla. Vida'nın bir dünya yıldızı olduğunu düşünmüyorum ve bu paraya oynayacak bir futbolcu değil. Takım bulan veya gitmek isteyen bir oyuncu yok. İnanılmaz kontratlar yapılmış. Çok ağır şartlar içeren maddeler konulmuş. Victor Ruiz'in konusu yakında netleşir. Galatasaray camiasına bu tarz hareketler yakışmaz. Herkesin durumu meydanda ve bu tip şeyler futbol ahlakına sığmaz" dedi.

"Burak Yılmaz'ın yerine ciddi isimler düşünülüyor"

Son olarak transferleri gündemde olan Alanyasporlu futbolcular Cisse, Nsakala ve Welinton isimlerini değerlendiren Erol Kaynar, "Sergen Yalçın'ın eski oyuncuları olduğu için bu isimler düşünülüyor ancak elle tutulur bir şey yok. Burak Yılmaz'ın işi noktalandıktan sonra o bölgeye gereken transfer yapılacak. Bu bölge için ciddi isimler düşünülüyor. Bunları şimdi söylemeyelim ancak ilerleyen günlerde bu isimleri açıklarız. Ben hangi isimlerin daha ciddi olduğunu biliyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler